Възможно е компанията manroland да бъде продадена

1383

Основните акционери на manroland MAN и Allianz обмислят потенциална продажба на компанията на европейска инженерингова компания извън индустрията, според източници, цитирани от printweek.com

В статия на Dow Jones е цитиран говорителят на MAN, който е потвърдил информацията от германските медии, че Allianz и MAN обмислят бъдещето на manroland, за да открият „трайно решение” за компанията. По-рано в германския вестник Handelsblatt излезе информация, според която Allianz и MAN от известно време търсят начин да се освободят от акциите си в manroland. Цитираната причина е спадът в продажбата на печатна техника.

Според Handelsblatt е възможно производителят на печатни преси да бъде купен от голяма европейска инженерингова компания, която досега не е била част от печатната индустрия. Очаква се подробностите за сделката или включването на нов стратегически инвеститор да станат ясни в следващите няколко седмици.

През последните години manroland беше обект на няколко слуха за обединяване в индустрията. Един от тях включваше обединяване с основния конкурент – Heidelberg. Друг беше за закупуване на manroland от китайската компания Shanghai Electric. Надежден източник от печатната индустрия е казал: „Може би краят на играта наближава”.
manroland не са коментирали информацията.

manroland

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.