В Лондон бе демонстрирана 3D функционалност на Adobe Photoshop

2073
В Лондон бе демонстрирана 3D функционалност на Adobe Photoshop

На изложението за 3D печатни технологии в Лондон бе демонстрирана новата възможност за работа с 3D обекти на Adobe Photoshop CC, които се очаква скоро да бъдат добавени в работната среда.

3D функционалност на Adobe Photoshop

 

Новата версия на софтуера ще позволява на потребителите и 3D печатниците да използват новите файлови формати 3D PDF или SVX в своите разработки.

3D PDF е сертифициран по ISO файлов формат за 3D печатни произведения, с който се постига оптимизиране на работния процес и намаляване на разходите. Характерното при него е, че се извършва проверка и поправка преди създаването на файла за печат.

Чрез опцията за работа с 3D SVX файлове потребителите, използващи Photoshop CC могат да създават многослойни, пълноцветни 3D модели за пълноцветни 3D принтери или такива, позволяващи работа със съответния формат. Файловете отново преминават през етапи на проверка и редакция преди да бъдат генерирани.

 

3D функционалност на Adobe Photoshop

Adobe ще предложи в допълнение и услугата 3D Hubs, вградена в Photoshop CC, а също така и нов профил за 3D принтерите Tinkerine DittoPro. По този начин потребителите ще могат да изпращат своите продукти за печат до доставчици на съответната 3D услуга в конкретен регион на света. Чрез новия профил пък потребителите ще могат да отпечатват своите файлове директно от Photoshop, чрез 3D принтерите DittoPro.

Източник: thenextweb.com
Текста написа: Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/