Warning: getimagesize(/images/main.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/prepress/new.printguide.info/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 306

В Швеция ще се появи павилион, където можете да отпечатате списания

1910

Поредното приложение на дигиталния печат. Според разработващият екип качеството на списанието отпечатано в павилиона и това отпечатано в печатница ще е еднакво.

киоск
Идеята за печатащ павилион Meganews принадлежи на шведският журналист и телевизионен водещ Ларс Адактуссон и на неговият брат, който е финансист. Благодарение на тяхната съвместна идея списанията изпитващи финансови затруднение ще могат да спестят от разходите за големи тиражи.

киоск

В павилиона клиентите избират изданието, което им е харесало от сензорен екран и го отпечатват, като заплащането става чрез кредитна карта. След това PDF версията на списанието започва да се отпечатва във високо качество.

По думи на разработващият екип качеството на списание отпечатано в павилиона Meganews  и това отпечатано в печатница е еднакво.

Павилионът заема малко място, може да изработи и продаде неограничен брой издания дори без помощта на продавач, като се гарантира, че колкото списания са отпечатани, толкова са и продадени.

„Устройство, което да изравни количеството на търсене и предлагане не просто ще спести пари, а и ще помогне за опазването на околната среда като цяло.“ Коментира директорът на шведската асоциация на рекламните агенции Стефан Мелеско.

До сега няма инсталиран павилион Meganews, но братята  Адактуссон вече са сключили договори, с някой водещи шведски издателства. Вече се знае, че първият такъв павилион ще бъде поставен на летището в Стокхолм.

Източник: www.meganewsmagazines.com
Преведе: Радина Дойнова

Интернет портал за печатни технологии.