Германските власти попречиха на Heidelberg да купи MBO

897
Германските власти попречиха на Heidelberg да купи MBO

Сделката между Heidleberg и производителят на довършителна техника, обявена на втори октомври 2018 е напълно осъществена.

 

 

Тя обаче, беше спряна от германската институция за защита на конкуренцията заради подозрения за създаване на монопол или картел.

В резултата на решението двете компании ще продължат да съществуват независимо. Heidelberg планира да продължи да разработва довършителни решения за дигитален печат и опаковки.

Изпълнителният директор на Heidleberg Rainer Hundsdörfer заяви, „Приемаме решението и продължаваме напред, въпреки че имахме различна визия за бъдещето на компаниите на пазара.“ Въпреки провалената сделка, той намекна, че двете компании са убедени, че интегрирането на предложенията на MBO биха осигурили на клиентите предимства чрез постигане на цялостен процес за цифрово производство. Сделката също така би осигурила на Heidelberg достъп до нови клиенти в областта на довършителни процеси за ролен цифров печат, фармацевтичната индустрия и мейлинг системите на MBO в допълнение на офсетовото портфолио на производителя.

Въпреки провалената сделка, с MBO, Heidelberg заяви, че ще продължи да се стреми към изпълнение на стратегията си за развитие на предложенията си за довършване. Това включва сгъвачните машини от серията Stahlfolder TH/KH, особено високо производителните P версии. Паралелно с това, компанията опитва да се позиционира в сегментите на индустрията, които имат ръст като цифрово довършване, картонени опаковки, фармацевтични листовки.

Източник: Heidelberg
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.