„Говорещи“ тениски впечатлиха посетителите на Fespa

1917

Компанията Magic Touch претендира, че е създала „първата говореща тениска в света“.

 тениска

Приложението за допълнена реалност е съвместна разработка със специалиста по интерактивни технологии от Австралия Kangaroo и използва приложението на HP Aurasma. Интерактивното съдържание се появява при разглеждане на тениската през телефон или таблет, на който въпросното приложение е инсталирано.

Потенциалните приложения включват брандирани тениски за музикални концерти с добавена стойност, например песен от албума или видео, достъпни за този, който купи дрехата. „Младите хора ще използват този начин за достъп до различни материали, защото са отраснали с подобни приложения“, каза Sonny Sharma, директорът Kangaroo.

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.