Гъвкавостта на Müller Martini дава резултати на drupa

1875

Müller Martini са постигнали успех в продажбите си на drupa благодарение на акцента си върху гъвкавите решения, които са подходящи както за офсет, така и за дигитален печат.

Компанията представи две основни нововъведения на изложението. Едното от тях е машината за производство на книги Alegro, която е подходяща и за цифров печат. Тя се продава изключително добре. Подписани са сделки с потребители от Австрия,Великобритания, Ирландия и Латвия, като има и потенциални купувачи и от други държави.

Другата световна премиера на Müller Martini, която се състоя на drupa, беше на системата за влагане на рекламни материали в издания FlexLiner, която също предизвика значителен интерес. Първата такава машина беше продадена на германска компания SKN.

Производството на книги се радва на особен интерес, каза изпълнителният директор Bruno Müller. „На тази drupa има голям интерес към книгите. Това се дължи на факта, че пазара на книги се развива много добре и хората се интересуват от машините ни.“ Компанията е подсигурила две продажби на новата система за подвързване на книги за цифров печат Pantera и две продажби на новата система за производство на брошури с телчета Primera C130.

Müller добави, че има продажби на различни машини от гамата на компанията. Представянето на новите продукти и демонстрацията на щанда е генерирало голяма „инерция на продажбите“ за цялото портфолио на компанията. Компанията е сключила и договори за продажба на ролната преса VSOP, както и на решения за довършване на книги с твърди подвързии, отпечатaни чрез цифров печат.

„Ключът към успеха ни е гъвкавостта, с която осигуряваме решения, подходящи за къси и дълги тиражи, както офсетови, така и дигитални и подходът ни, който осигурява цялостни решения с възможност за бързо превключване между поръчките и автоматизация“, добави Bruno Müller.

Müller Martini Alegro
На снимката: Müller Martini Alegro

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.