Дали цялото това безхартиено нещо не отиде твърде далеч?

1853
Spread the love

Тъй като агитацията за безхартиени офиси набира скорост от години и се налага масовото разбиране, че използването на хартия е нещо лошо и вредно за околната среда, инициативата Paper Because дава отговори на много от тези въпроси по забавен начин.

Сайтът Paper Because е разработен от един от най-големите производители на хартия ва САЩ Domtar.
Освен полезната информация за ползите от хартията, е разработена серия от телевизионни реклами, които по забавен начин показват, че хартията е част от живота ни и в много случаи е много по-полезна от всички устройства, с които сме заобиколени.

inline_4_/images/paperless123.jpg

 

Всички видео клиповете можете да намерите във видео секцията тук. 

 

 

Една от рекламите показва как двама колеги в офиса си предават няколко листа хартия като наркотици и полицията ги залавя.

 

Слоганът е: „Може би цялото това безхартиено нещо отиде твърде далеч.“ 

 

Друг видеоклип показва как млад мъж разговаря с техническата поддръжка на Интернет компания, защото техническото ръководство не е е отпечатано и не е в кутията с wireless устройството, а трябва да бъде изтеглено от Интернет. Мъжът се чуди как да го изтегли, след като не може да се свърже с Интернет и затова търси помощ!

Слоганът е: „Понякога просто има повече смисъл от хартията.“

Трети видеоклип показва нуждата от тоалетна хартия дори в безхартиения офис. Най-големият радетел за безхартиен офис се озова в тоалетната, молейки за хартия.

 

Слоганът е: „Още през 1975 година е изказано предположението, че „офисът на бъдещето“ ще е безхартиеният офис.“


Вижте всички видео клипове от кампанията тук.Автор: Десислава Тодорова

Име: Деси Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините, както и кратък студентски стаж в БНТ и БНР.

Настоящи занимания: В последните пет години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в мислене, планиране и реализация на нови формати и проекти, които обогатяват и допълват настоящите сайтове.

В свободното си време: Активен блогър