Два нови принтера от MUTOH

1931

Mutoh предлага най-широката гама от принтери на водна основа за сублимация и в допълнение към тях обяви пускането на два нови модела. В продължение на много години, Mutoh се наслаждава на най-добрата репутация в разработването, проектирането и производството на CAD оборудване.

RJ-900XОт Април 2013 г., Mutoh пуска на пазара на новия CAD модел DrafStation RJ-900X като достоен наследник на DrafStation RJ-900 (Pro), които са предназначени както за архитектура, инженеринг и строителство, така и за трансферни приложения за сублимация на текстил. Предлаганата ширина на печат е 1074 мм при ширина на медията 1080 мм и се предлага с драйвери за Windows.

 

RJ-900X е в състояние да се печата в резолюции, подходящи за различни приложения и да предостави най-високата разделителна способност на пазара на CAD приложения – 2880 dpi. RJ-900X дава изключителна острота и фото качество на изображенията с меки тонове, плавни преходи и богата цветова гама за производство на плакати, графики, щампи за прехвърлянето от хартия на полиестер и т.н.

 

Благодарение на препроектираните притискащи ролки дори тънката типографска хартия може да се води без проблем.

 

PrESSURE ROLLERS

 Акценти в новия модел:

  •    ново поколение „Wide модел“ печатащата глава (4-цветни секции с по 360 дюзи за всеки цвят) 
  •    нови функции за контрол на притискащите ролка 
  •    нов режим на висока скорост на печат (20% по-бърз при 180 х 360 dpi) 
  •    нов режим на технологията i2 за интелигентно полагане на пасовете (Fine & Fog)
  •    отворена система с възможност за печат с всякакви видове мастила на водна основа 
  •    изключително евтина и лесна поддръжка 
  •    лесен за работа 
  •    атрактивна цена  

 

RJ-900X вече се предлага чрез упълномощени риселъри на Mutoh.

 

Друг анонс е новият Mutoh ValueJet 1624W, който също използва мастила на водна основа. Този принтер е напълно подходящ за предприятия, които желаят да се присъединят към пазара на графични приложения или просто да се добави допълнителен капацитет за техния магазин. 

ValueJet 1624W (ширина на печат 1615 мм / Медия широчина 1625 mm) включва новите глави DX7 с технология за печат с променлив размер на капките. Най-съвременната печатаща глава може да генерира четири различни групи от капки (от 3,5 pl до 35 pl), които дават възможност за максимален печат от 53 м2/ч  и скорост на производствен печат до 29 м2 / час (360 х 720 dpi).

 

 VJ1624W

 

Зареден с мастило на водна основа, новият ValueJet 1624W дава отлични резултати, благодарение на всепризнатата технология на Mutoh за интелигентно полагане на пасовете – i2, при която капките на мастилото се разполагат във вълнообразен вид и практически се елиминират хоризонтални ивици при печат. Удобната корекция на височина на главата в две стъпки до 2,5 mm е от голяма полза за потребителя, особено при печат на тънки и чувствителни на набръчкване медии. 

Този принтер е идеален за ежедневно приложение и вече може да се поръча чрез мрежата на упълномощените риселъри на Mutoh.

Обявеният месец по-рано еко-солвентен модел ValueJet 2638 вече е наличен за поръчки. 4-цветния високоскоростен принтер използва дефазирана двойка глави от най-новото поколение с 1440 дюзи, като предлага подобрена производителност. Еко-солвентните мастила на Mutoh  позволяват  VJ-2638 да печата директно върху широка гама от материали, със и без покритие. 

Подходящ за вътрешни и външни приложения, новият 2.6 м широк принтер ще предостави както високо качество, така и висока скорост. Топ качество на графиката при производствена скорост е 40 м 2 / ч при 720 х 720 dpi Принтерът е подходящ за клиенти, изискващи висока разделителна способност, по-големи обеми на печат, като в същото време се изисква съвместимост с медиите на широчина 2.6 м. 

 

 mutoh_2638

 Акценти на предлаганите от ValueJet 2638 характеристики: 


   • Дефазирана двойка пиезо глави от последно поколение, използващи променлива капка и 1440 дюзи
   • Идеален както за висока скорост на производството, така и за високо-качествени отпечатъци 
   • Супер висококачествени разпечатки при 24 m2 / ч с резолюция 720 х 1080 dpi
   • Производствени скорости, между 36 и 40 м2 / ч при 720 х 720 DPI 
   • Билборд режим: 48.3 м 2 / ч при 360×720 dpi 
   • Трайни разпечатки на материали с покритие и без покритие до 2600 mm (102 „)
   • Подходящи за вътрешна и външна графика с трайност до 3 години
  

Моделът Mutoh ValueJet 2638 ще отговори на нуждите на печатници, които търсят висока разделителна способност, средни и високи обеми печат, като в същото време се изисква съвместимост с носители с медиите ролки с широчина 2.6 m.

Източник: Адком

 

 

Интернет портал за печатни технологии.