Две нови пълноцветни производствени дигитални печатни машини от Ricoh

1458

Двете нови допълнения, C5110S и C5100S, печатат съответно с 80 и 65 страници в минута и ще бяха показани за пръв път на Grafitalia.

Според производителя двете нови машини за проектирани за нуждите на потребители с по-малко натоварено производство, които искат високо качество на печат, съчетано с добра скорост. Уникалното за C5110S и C5100S е новоразработената формула на тонера и подобрената технология на трансфера му върху медиите за печат.

Ricoh заявиха, че новата формула на тонера разширява цветовата гама с 10% в сравнение със сериите Pro C751 и се фиксира при по-ниска температура, което намалява времето за загряване на машината и увеличава производителността. Освен това, „новата гъвкава система за фиксиране“ е разработена, за да осигури висококачествен печат върху проблемни материали за печат, например пощенски пликове.
 
Ricoh C5110S

C5110S и C5100S ще се появят на пазара през втората половина на тази година.
Източник: ricoh-europe.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.