Дебют за Ricoh на FESPA Digital 2016

1547
Дебют за Ricoh на FESPA Digital 2016

Ricoh ще покаже портфолиото си от решения на първия в историята щанд на FESPA Digital, от 8-и до 11-и март в Амстердам. Посетителите ще могат да видят новото широкоформатно мултифункционално устройство за рекламни и AEC/CAD приложения, както и сериите латексови широкоформатни принтери Ricoh Pro L4100.

Ricoh на FESPA Digital 2016

 

„От известно време използваме технологичните си изследвания и възможности за развитие, за да отговорим на потребностите на производителите на широкоформатни графики за външна и вътрешна реклама,“ заяви Graham Moore, директор на бизнес развитието на Ricoh за Европа. „Конкретно Pro L4100 и Pro C7100X бяха разработени, за да са полезни за този бързо разрастващ се сектор. Имаме широка база клиенти от целия свят и все повече компании се насочват към Ricoh, за да добавят нови, надеждни и изгодни решения към производствените си възможности.“

Мултифункционално устройство MPC W2201SP
Новото широкоформатно мултифункционално устройство MPC W2201SP предлага най-добрата в класа си автоматизация на работния процес. Потребителите могат да използват възможностите на копирна машина/принтер и скенер. Устройството използва достъпни пигментни мастила с Liquid Gel технология за печат на обикновена хартия, фотохартия или на гама медии със син гръб. Устройството може и да печата реклами и други графики за външна и вътрешна реклама.

Ricoh Pro L4100
Сериите Ricoh Pro L4100 използват последното поколение на мастиленоструйни глави със собствената пиезо технология с променлив размер на капката на компанията. Това позволява печат с латексови мастила с капка с размер само пет пиколитра. Машините предлагат устойчив печат, подходящ за вътрешни и външни приложения. Наред с това тези решения са екологични, защото използват по-малко енергия от аналогичните модели на конкурентни компании, заради по-ниската температура, при която работят.

Потребителите могат да избират между ширина на печат 1361 или 1610mm, и да печатат на разнообразни материали, от PVC и хартия до текстил.

Компанията ще демонстрира още цветната листова производствена система ProC7100X със станция за пети цвят, който може да бъде прозрачен или бял тонер.

Източник: whattheythink.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.