Ден на отворените врати в Resl в Чехия – една демонстрационна зала за бъдещето

1042
Ден на отворените врати в Resl в Чехия – една демонстрационна зала за бъдещето

Печатница D.R.J. Tiskárna Resl проведе заедно с Мюлер Мартини Източна Европа Ден на отворените врати в производствените си площи в чешкия град Náchod.

Около 200 посетители от Чехия, Полша, Румъния, Словакия и Унгария можаха на място да се убедят какво качество и производителност може да постигне едно предприятие с решенията на Müller Martini и Ryobi.

 

Печатница D.R.J. Tiskárna Resl

Когато човек влезе в производственото хале на Tiskárna Resl, просто не може да се начуди на видяното. Книговезката печатница е разположила производството върху изключително просторни площи и е подслонила под един покрив целия спектър от книговезки техники и технологии, от теловото и концевото подшиване до лепилното скрепване – за продукти както с меки, така и с твърди корици. Боядисаните в неповторимия лазерносин цвят на Müller Martini машини оставят у посетителя впечатлението, че се намира в шоурум на производителя на оборудването. С предимството, че се наблюдават реално протичащи производствени процеси и може да се общува с персонала очи в очи.

За факта, че швейцарския производител на машини има такова масирано присъствие, си има причина. От 2013 D.R.J. Tiskárna Resl като относително малка типична акцидентна печатница си задава въпроса, как да се подготви за предизвикателствата на бъдещето. Тук като партньор се включва Müller Martini и допринася за разработването на дългосрочна концепция за растеж на предприятието, която да издигне печата и довършителните процеси на по-високо ниво на производителност. „С тази широтата на производствените възможности под един покрив днес ние със сигурност сме сред печатниците с най-висока производителност в Чехия. С помощта на нашето предприятие Resl Transport ние можем винаги най-гъвкаво да реагираме на изискванията на пазара“, казва управителят Jiri Resl.

 

Печатница D.R.J. Tiskárna Resl

Не могат да не бъдат забелязани знаците на растежа на D.R.J. Tiskárna Resl. През декември ще бъде монтирана още една печатна машина Ryobi с четири печатни секции във формат A1. Тогава предприятието ще разполага с осем печатни секции формат B2 и дванадесет във формат B1. В Източна Европа Müller Martini е партньор в продажбите на Ryobi, което улеснява сътрудничеството и скъсява пътя до крайния клиент. Според Jiri Resl очакванията, свързани с новата концепция, са се оправдали напълно. Благодарение на опростеното обслужване на системите на Müller Martini и кратките времена за настройка конкурентоспособността се е подобрила значително.

Това междувременно се разчува в Чехия, както и зад граница. Това бе и причината много от посетителите на Деня на отворени врати да предприемат дългото, за някои до 1000 километра, пътуване. Artur Chęsy от полската печатница Drukarnia Pozkal винаги търси нови идеи. „В динамичния пазар на книгопроизводството ефективността стои винаги в центъра на вниманието. От Деня на открити врати ще мога да отнеса някои ценни идеи за нашето предприятие.“

 

Печатница D.R.J. Tiskárna Resl

В печатница Read Me във Варшава през 2018 предстои инвестиция в нова линия за лепилно скрепване. Предприятието работи от десет години с биндер Acoro-A5 от Müller Martini. Сега управителят на Read-Me Włodzimierz Bińcyzk се оглежда за биндер, който предлага по-висока степен на автоматизация. Денят на отворени врати на Resl му даде възможност да разгледа под лупа биндера Alegro, който предлага точно тези предимства. «Имаме нужда от биндер, който да постига благодарение на кратките времена за настройка по-висока производителност дори и при малките тиражи. След това, което видях на демонстрациите, си мисля, че Alegro би бил истинският отговор на задачата.»

Marian Graur от Tipografia Ceconii в Румъния е въодушевен от новото поколение машини в Resl и от постигнатото качество на продуктите. «От Деня на открити врати ще мога да отнеса някои идеи, които ще повлияят на следващите ни инвестиционни решения. Подробностите ще обсъдя с Müller Martini след завръщането ми у дома.»

Повече от 200-те посетители използваха целия ден, за да се осведомят до най-малките подробности за различните решения. Lubos Kunze, управител на Мюлер Мартини Чехия, беше видимо доволен от големия интерес към Деня на отворени врати. „Един партньор като D.R.J. Tiskárna Resl е истинска щастлива находка за нас, за да можем на едно място и в условията на реалното производство да представим цялото си портфолио на книговезците.“

Източник: Müller Martini

Интернет портал за печатни технологии.