Дигитална система за довършване на етикети от Prati на Labelexpo

1579
Дигитална система за довършване на етикети от Prati на Labelexpo

Произведената в Италия система Digifast One, която е специализирана в довършването на етикети, отпечатани чрез цифров печат, работи с 80 метра в минута и подготовката ѝ отнема осем минути.

Prati на Labelexpo

 

Според компанията машината „увеличава производителността и значително намалява технологичния отпадък,“ което намалява оперативните разходи. Точността на машината, обявена от производителя е 0.15mm.

Маркетинговият мениджър Chiara Prati заяви: „Това може да не е първото цифрово довършително решение на пазара. То е, обаче, е фундаментална стъпка напред по отношение на производителността, което помага на клиентите ни да достигнат нови нива на продуктивност, да спестят време и да намалят отпадъка. Високоскоростно решение с високо качество.“

Prati ще представи машината на Labelexpo от 29-и септември до 2-и октомври в Брюксел. Prati са инсталирали над 2500 машини след основаването си през 1973. Компанията с централа във Фаенца, Италия, има и база в Мексико сити.

Източник: labelsandlabeling.com

Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.