Дита-М се оборудваха с уникална машина, която набира и пробива едновременно

3252
Дита-М се оборудваха с уникална машина, която набира и пробива едновременно

Tornado Autopunch EX е първата машина в света с такава функционалност, а Дита-М са първият клиент за България. Доставката, сервизът и обслужването на машината се извършват от Дедал Къмпани.

На снимката от ляво на дясно: Борис Борисов, Анди Купър, Манол Димитров, Георги Ситарски.

 

Фирма Дита-М България ООД, която е производител на рекламни материали и е специализирана в изработването на календари и тефтери, се оборудва с машина, която ще замести голяма част от ръчния труд свързан с набор и пробиване в производството. Машината е американско производство, с марката Rhin-O-Tuff®.  Моделът Tornado Autopunch EX работи с медии от 60 до 312+ гр/кв.м. , като има богат избор на инструменти за перфориране : Стъпка 3:1 и 2:1 с кръгли или квадратни отвори, безконечна спирала и др. Tornado Autopunch EX пробива до 10800 листа за един час (при хартии 75 гр/кв. м).
Машината е снабдена с 3 подаващи тави и 4-та за събиране на готовата продукция. Пълните характеристики на Tornado Autopunch EX можете да видите тук: спецификации

 

Tornado Autopunch EX

Машината няма аналог в света, тъй като тя набира, пробива и подрежда едновременно. Беше представена на изложението DRUPA 2016, като от началото на 2018 годината само в САЩ са продадени вече над 50 броя.

Интересът към машината е огромен заради сравнително достъпната цена и функционалностите и в момента трудно успяваме да задоволим голямото търсенето на клиентите“ – това сподели представителят на Rhin-O-Tuff® г-н Анди Купър (export manager EMEA).

 

Манол Димитров

На снимката: Манол Димитров, управител на Дита-М България ООД

Манол Димитров, управител на Дита-М България ООД. „За нас този тип оборудване е изключително подходящо, тъй като спестява ръчния труд и замества двама до трима служители, чието време може да бъде оползотворено за по-високо ефективни дейности в производството. Особено в календарна кампания в края на годината можем да реализираме много по-големи обеми поръчки, което е невъзможно, ако се разчита само на ръчен труд. Ние произвеждаме големи количества календари и тефтери и Rhin-O-Tuff® Tornado Autopunch EX, е отлично решение за нашите нужди. Разчитаме и на сервиз и поддръжка от страна Дедал Къмпани, от които имаме и други закупени през времето машини.“

Дедал Къмпани са представител на Rhin-O-Tuff® за България и предлагат консултации и сервиз на всички клиенти на американската компания.

Rhin-O-Tuff® Tornado Autopunch EX ще бъде показана по време на предстоящото изложение COPIS на щанда на Дедал Къмпани.

За повече информация: Дедал Къмпани
гр. Пловдив
Търговска база Филипополис, ул. Брезовско шосе 145, Комплекс Дедал
dedal-office.com
E-mail: orders@dedalbg.com
E-mail: dostavka@dedalbg.com
E-mail: info@dedal-office.com
Тел./Факс: 0700/ 166 96
Тел./Факс: 032/ 966 788
Тел./Факс: 032/ 969 338

Вижте още в профила на Дедал Къмпани в каталога Полиграфия Инфо.

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.