Добавена стойност от металик цветове за печатните ви продукти

893
Добавена стойност от металик цветове за печатните ви продукти

METEOR Unlimited Colors е първото производствено решение на основата на дигитален печат с тонер, съчетано с топъл печат, с което можете да създавате неограничени металик цветове.

 

 

 

Решението включва дигитална печатна машина  MGI METEOR 8700 Se+ комбинирана с Inline модул за топъл печат iFOIL T.

 

Основни спецификации на METEOR Unlimited Color

 • Дигитална печатна машина MGI METEOR 8700 Se+ комбинирана с модул за топъл печат iFOIL T;
 • Печат с висока резолюция (3600 dpi);
 • Фолиото се прилага върху тонер чрез комбинация от топлина и налягане;
 • Напълно дигитална подготовка за печат, без използването на клишета;
 • Използва стандартни и широко използвани фолиа за топъл печат, които са налични на пазара;
 • Възможност да се комбинират няколко различни цвята фолио;
 • Комбинацията на сребърно фолио и CMYK печат с тонер върху него, създавайки неограничен брой нюанси на метални цветове;
 • Дигиталната машина може да печатa върху много широк спектър медии с и без покритие, включително синтетични;
 • Технологията използва тонер без силикон;
 • Поддръжка на стандартните софтуери за персонализация;
 • Система за регистър (лице-гръб, страница-страница до ±0.5 mm) Automated Skew and Centering Adjustment (ASCA);
 • Максималният формат на използваните медии е: до 330 mm x 650 mm;
 • Възможност за печат на материали 65 – 350 гр./ м2. или 350 микрона.

Полза за печатниците
Сравнено с конвенционалните технологии, които се използват в момента за облагородяване с топъл печат в малки и средни тиражи, разходите за производство са значително намалени заради липсата на клишета и брак за настройка на регистър. Съкратено е значително времето за производство, а затвореният цикъл на производство, без нужда да изнасяте облагородяването във външни фирми, ще ви даде възможност да предложите услуга на клиентите без аналог.

Как работи технологията?
Технологията е двупасова. На първия пас върху медията се прилага дигитален печат от METEOR 8700 Se+ с черен тонер на зоните за прилагане на фолиото. След това медията преминава в inline свързания модул за топъл печат iFOIL T, който нанася фолиото върху зоните с тонер. Използваната технология в iFOIL T модула е горещо нанасяне на фолиото и налягане (hot foil). Предимствата на hot foil пред cold foil използвана при някои други производители е съществена:  По-високо качество, по-евтини фолиа като консуматив и др. На втория пас се прилага CMYK тонерен печат. Печатът може да е върху вече приложеното например сребърно фолио, като по този начин се създават неограничен брой металик нюанси.

 

 

Специална оферта

Машините на MGI се предлагат и поддържат в България от Коника Минолта. METEOR Unlimited Color е нова за страната и до 30.09.2019 може да бъде предложена на клиентите на Коника Минолта България с специално ценово предимство от стойността на машината.

 

Вижте всичко за технологията тук. 

 

За персонална консултация или демонстрация на MGI METEOR Unlimited Color: 

 

 

Артин Микаелян
Консултант продажби индустриален печат
тел: +359 700 420 22; +359 887 80 18 85
e-mail: artin.mikaelyan@konicaminolta.bg
www.konicaminolta.bg

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.