Европейски дебют за листовата мастиленоструйна система Impremia IS29 от Komori

1590
Европейски дебют за листовата мастиленоструйна система Impremia IS29 от Komori

Машината с формат B2 ще излезе на европейския пазар през януари догодина.

Impremia IS29 от Komori

 

Дигиталната преса, базирана на LED-UV технология, предлага скорости до 3000 листа в час при едностранен и 1500 листа при двустранен печат с разделителна способност 1200x1200dpi. Максималният размер на печатния лист е 585x750mm. Максималното печатаемо поле е 575x735mm при едностранен и 575x730mm при двустранен печат.

Според Komori машината печата с „офсетово качество“ и се отличава от конкурентните предложения, защото може да печата върху всеки вид материал с дебелина 0.06–0.6mm едностранно и 0.06–0.45mm двустранно. Системата включва още незабавно сушене, двустранен печат с едно преминаване на листа и възможност за незабавно стартиране на довършителните процеси. Според компанията IS29 е машина, която да допълни листова или ролна офсетова машина Komori.

Impremia IS29 е продукт на сътрудничество с Konica Minolta, която продава практически идентична машина под името KM-1. Двете машини използват печатащи глави, контролери и RIP на Konica Minolta и транспортна система Komori, базиран на съществуващата офсетова листова технология на Komori.

Impremia IS29, която има обявена цена €1.5 милиона и предла функция, която се грижи за съответствието на цвета между офсетовите и цифровите преси. Според Komori качеството на печат на новата машина е неотличимо от това на H-UV офсета. Първата европейска Impremia ще бъде инсталирана в международния графичен център на Komori в холандският град Утрехт. Компанията планира събитие с отворени врати през февруари. След това печатната машина ще е налична за индивидуални демонстрации и тестове.

Източник: komori.eu
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.