Евтин 3D принтер се превърна в хит в Kickstarter

2165
Евтин 3D принтер се превърна в хит в Kickstarter

Проектът за „Микро“ 3D принтер, който ще струва по-малко от 300 долара, събра целевата си сума от 50 000 долара за 11 минути. Сумата събрана за седем дни надхвърля 3 милиона долара.

3D принтер

 

Устройството е описано като лесно за употреба и площта, която заема е 18,5 кв. см. Проектирано е за съвместимост с Windows, Mac и Linux и е оборудвано със софтуер, който позволява на потребителите да търсят проекти онлайн и да ги печатат с влачене с мишката и пускане. Според създателите му, принтерът и софтуерът са подходящи както за начинаещи, така и за хора с опит в триизмерният печат. Те допълват, че стремежът им към създаване на компактно устройство е довел до ниски производствени разходи и достъпна цена, както и да забележителна енергийна ефективност.

Въпреки, че поддръжниците в Kickstarter ще могат да купят модела срещу 299 долара, пазарната цена все още не е обявена, въпреки че компанията заявява, че тя ще е „от същия порядък“. Първите екземпляри ще се доставят през август тази година.

Можете да научите повече и да видите видеодемонстрация на принтера тук

Източник: kickstarter.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.