Екологични мастила за дълбок печат от Earthink

2212
Екологични мастила за дълбок печат от Earthink

Earthinks, производител на „натурални“ мастила за флексо и ситопечат, предлага нови екологични мастила за дълбок печат и лак, които са алтернатива на солвентните и на вредните за околната среда мастила на водна основа.

Екологични мастила за дълбок печат от Earthink

 

Новите мастила на водна основа са биоразградими и осигуряват нужното качество за печат на опаковки и за декоративни приложения като производство на салфетки и тапети. Гамата е базирана на натурални съставки като соя, декстрин, скорбяла, дървесни смоли, целулоза, полизахарди и естествени масла и е тествана за съответствие със стандарта ASTM D6866. Гамата от лакове също е извлечена от натурални източници и може да се нанася чрез флексо и сито технологии.

„Когато представихме тези мастила, наистина искахме да предложим нещо различно, независимо колко малък може да е интересът,“ заяви Jonathan Mack, собственик на Earthinks. „Бяхме очаровани, обаче, от пазарната реакция към гамата ни мастила и към целите, които сме си поставили.“
Компанията е носител на три награди за екологичните си мастила, включително Green Apple Environment Award.

Източник: earthinks.co.uk
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.