Ефективни решения за рязане от Polar на Hunkeler Innovationdays

2257
Ефективни решения за рязане от Polar на Hunkeler Innovationdays

На изложението от 23-и до 26-и февруари Polar ще представи решения за довършване, като акцентът ще е върху тристранният нож BC 330 и системата за рязане 56 NET.

Машините ще бъдат включени в реално производство на общия щанд на Heidelberg и ATS Tanner. Там машините на Polar ще бъдат интегрирани в реално производство на брошури и ще демонстрират съчетание от високо качествено и икономично производство. Един пример за оптимизация на производството е P-Net Compucut. Това софтуерно решение интегрира системата за рязане в цифровия работен процес като използва информацията от предпечата и конвертира JDF файлове в програми за рязане, активирани чрез баркод.

Тристранният нож BC 330

Този тристранен нож с възможности за мрежова интеграция на Polar е перфектно решение за автоматично обрязване на залепени продукти. BC 330 се отличава с изключителна прецизност на рязането и поддръжка на разнообразни формати на продукцията. Формати от A6 до A4 могат да се обрязват директно един след друг, без пренастройване на машината. BC 330 се контролира чрез ергономичен 18,5 инчов тъчскрийн. Задаването на програма за рязане отнема по-малко от минута. Ако машината е интегрирана в цифровия работен процес, информацията за рязането може да бъде прехвърляна директно. Обширните възможности за настройка позволяват оптимизация за всеки продукт.

Вижте BC 330 в действие тук:

Система за рязане POLAR 56 NET

NET линия системи за рязане, които могат да бъдат интегрирани в цифровия работен процес. P-Net Compucut използва цифровия монтаж на листа и го конвертира в програма за рязане, която може да бъде стартирана директно чрез баркод четец. Системата се управлява от тъчскрийн дисплей с визуализация на процеса. Дисплей показва работата с материала и свежда риска от грешки до минимум.

 

Polar 56 NET

На снимката: Polar 56 NET

Източник: polar-mohr.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.