Ефектът на бедствието в Япония върху печатната индустрия

1878
Spread the love

Докато трагичните последствия от земетресението и цунамите в Япония продължават да са на водещите места в медиите, коментаторите вече дискутират потенциалния икономически ефект, включително върху печатната индустрия.
inline_720_https://printguide.info/images/2011-03-17.jpg

Ключови частиот японското производство и транспортнаинфраструктура са временно блокирани,докато нацията се бори с резултатитеот бедствието и се опитва да предотвратипотенциално ядрено бедствие в една отелектроцентралите си. Щетите, нанесенина инфраструктурата също заплашватпроизводството. Сред пострадалитекомпании има и производители на печатнатехника. До момента данните сочат, чещетите нанесени на печатния сектор саотносително малки сред общото опустошение.

Tim Webb, изпълнителендиректор на асоциацията на компании отпечатната индустрия Picon,каза: „Разбира се, че сме загрижени заяпонските си колеги. Важно е дали ще имапрекъсване на подаването на енергия встраната и как това ще се отрази назаводите и доставката на суровини вЯпония. Въпросът сега е колко време щеим отнеме да се върнат към нормалнотосъстояние на нещата”.

Neil Sutton, управителна Komori Великобритания, каза: „За щастиеняма пострадали служители или членовена семействата им. Komori има две фабрикив Япония, и двете са понесли щети, ноняма нищо сериозно, като се има предвидсилата на земетресението. Очаква сенормалната работа да започне презследващата седмица.”

Canon казаха, ченякои от производствените им мощностив северно Хонсу, територията с най-многощети от земетресението, са пострадали.Ранени са 15 души от персонала ипроизводството е прекратено в три отфабриките.
Chas Moloney, маркетингдиректор на Ricoh Великобритания, каза,че има информация, че един служител накомпанията е изчезнал. „Един от заводитени в Япония е повреден, но това няма дасе отрази на европейския пазар вкраткосрочен план”, допълни той.

Отзивите отRyobi и Screen са,че сред служителите им няма пострадалии че въпреки щетите положението е подконтрол и няма да има проблеми сдоставките. Говорител на Epson заяви, ченяма пострадали служители, но компаниятае засегната. Той добави: „В момента нее изяснено какъв ще е ефектът на тезисъбития върху дейността на Epson, нополагаме всички усилия да го сведем доминимум.

Източник:printweek.com
Текста написа:Мартин Новев

Биографична информация