Забавят старта на съвместна хибридна машина на Manroland и Ланда

1703
Забавят старта на съвместна хибридна машина на Manroland и Ланда

Според ръководството на Manroland нанографията все още не отговаря на редица условия, предвидени в партньорското споразумение.

Raphael Penuela - изпълнителен директор в Manroland Sheetfed GmbH

На снимката: Raphael Penuela – изпълнителен директор в Manroland Sheetfed GmbH
 
Към днешна дата, единствено от японската Komori са формализирали партньорството си с Landa Corporation и възнамеряват да развият своя собствена марка машина, използваща нанопечатна технология.

По време на Drupa 2012г Manroland подписа споразумение за партньорство с Ланда . Тогава немския производител е планирал да интегрира нанографията в машина за офсетов печат, за да се даде възможност за персонализация при офсетовия печат.

Manroland потвърждават, че споразумението все още е в сила, но то може да бъде в сила при определени условия:. Офсетово качеството на печат на нанографията, скорост не по-малко от 12 000 л / час, на същия обхват от медии като офсетовия печат и цената  на наномастилата не трябва да бъде повече от 50% тази на другите мастиленоструйни мастила (изчислено за средна цена в периода 2010-2011).

„Качеството на последните проби от нанографията е много добро, но това не е постоянно офсетово качество при работната скорост от 12 000 л / ч“ -. Казва Raphael Penuela – изпълнителен директор в Manroland Sheetfed GmbH

 

На видеото: Landa S10 Nanographic Printing™ Press 

Източник: Man Roland
Преведе: Пламен Давидов

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.