Заводът на manroland в Офенбах се върна към нормално работно време заради ръст в поръчките

3046

Това се случи след повече от три години с намалено работно време

Manroland

Според компанията заслугата е на значителния брой поръчки, добрите перспективи и продължително налаганите реорганизации. Те са довели до значително подобрение на икономическото положение в завода в Офенбах, Германия през първата половина на 2011. Високото ниво на натоварване е позволило премахване на съкратеното работно време.

Производствените мощности за листови преси, разположени в града са облагодетелствани от развитието на икономиката. В ролния сектор също се забелязва повишено желание за инвестиции от страна на някои от клиентите.

Според manroland основните стимули за положителното развитие са били всеотдайността на служителите си и нововъведенията, създадени по изискване на клиентите. Потребители от целия свят са показали силен интерес към новите продукти и възможности, представени от компанията. Тя се насочва към следващият етап на икономическото възстановяване с подобрения на цялата си продуктова гама.

„Краят на намаленото работно време дава ясен сигнал, че се движим напред. Вътрешните ни мерки доказаха ефективността си. Заедно със силното представяне на пазара, те ни позволяват да прегърнем новите възможност с много по-голям оптимизъм.”, каза Markus Rall, член на изпълнителният борд за листовите печатни машини на Manroland AG.

Източник: manroland.com
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.