Започва производството на полимерни банкноти във Великобритания

2209
Започва производството на полимерни банкноти във Великобритания

На острова стартира масовото производство на полимерни банкноти от £5, които ще влязат в обръщение през есента на 2016.

полимерни банкноти

 

Банкнотите са произвеждат в британската компания De La Rue, която е най-големият комерсиален производител на банкноти в света. Bank of England също така обяви, че ще след банкнотите от £5 и £10, тези с номинал £20 също ще бъда заменени с полимерни. Главният касиер на Bank of England и директор за банкнотите Victoria Cleland, заяви: „Имаме голям прогрес в проектирането на новите банкноти и нашият партньор в печата De La Rue ще започне масово производство на банкнотите от £5 през този месец на полимер, доставен от Innovia Films.”

Полимерните £5 ще влезат в обръщение през есента на следващата година, £10 са планирани за 2017, а £20 през следващите три до пет години.

Източник: bankofengland.co.uk
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.