Защо водещи компании се отказват от твърденията, че средата без хартия е екологична?

784
Защо водещи компании се отказват от твърденията, че средата без хартия е екологична?

Two Sides публикуваха графика, в която изясняват някои от митовете, свързани с употребата на хартия и причините водещи компании да се откажат от твърдението, че употребата ѝ вреди на околната среда.

Two Sides

 

От януари 2012 неправителствената организация Two Sides провеждат кампании, базирани на данни и факти, свързани с употребата на хартия и екологичните последствия от него. В резултата на дейността им, над 360 водещи компании са премахнали или променили негативните твърдения, които фаворизират електронната комуникация за сметка на хартията. Само в Северна Америка, над 118 компании са премахнали слогана “Go paperless – go green” и подобни на него. Сред тях има и много Fortune 500 компании. Ето и причините:

Употребата на хартия и други продукти осигурява устойчив растеж на горите
Употребата на подобни продукти стимулира земевладелците да запазят и управляват горите си.

Производството на хартия не води до намаляване на горите в Северна Америка
Основните причини са урбанизация, селско стопанство и други типове развитие. ООН определя намаляването на горите като постоянна загуба на горски територии заради друга употреба на земята.

Липсва прозрачност в корпоративния маркетинг за ефекта от дигитализацията
Прогнозите за 2020 са, че информационният сектор ще използва от 6 до 21% от глобално консумираната енергия. Дигиталните комуникации имат значителен отпечатък и заради използването на невъзобновими ресурси и електронните отпадъци, които са все по-голяма част от световния поток на отпадъците.

Потребителите не преминават към цифрови алтернативи заради екологичните претенции
Изследване на канадската агенция по приходите показва, че посланието, базирано на екологията не е по-ефективно от общо послание. „Зелената“ ѝ кампания е имала пренебрежим ефект от едва 1% увеличаване на онлайн подаването на документи.

„Зелените“ кампании срещу хартията трябва да следват маркетинговите правила в Канада и САЩ
Подвеждащи, неясни и неопределени твърдения, свързани с околната среда не са допустими. Те трябва да са верни и подкрепени с достоверни доказателства.

Можете да видите цялата графика и да проверите източниците тук.

Източник: twosidesna.org
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.