Защо DTG печатът е най-доброто допълнение към ситопечата

1234
Защо DTG печатът е най-доброто допълнение към ситопечата

DTG печатът представлява така необходимото допълнение, за да се реши проблема с изпълняването на малки поръчки и единични бройки.

 

Ситопечатът е отдавна утвърден метод за декорация на облекла и е най-често ползвания печат за този тип приложения. До голяма степен успехът на ситопечата се дължи на предимствата, които предлага – високата скорост и дългите серии. А колкото е по-голяма серията, толкова по-ниска е себестойността на печата. Естествено ситопечатът има и своите слаби страни – подготовката на ситото изисква време и е свързано с разходи, затова много фирми имат изисквания за минимално количество на поръчките. Понеже е невъзможно да се работи само с големи поръчки, много от печатниците са принудени да приемат и малки поръчки, което намалява печалбата им. За изпълнението на единични бройки, изобщо не можем да говорим.

 

Тук DTG печатът представлява така необходимото допълнение, за да се реши проблема с изпълняването на малки поръчки и единични бройки. Нарастващата му популярност, дължаща се на развитието на технологията, подкрепяно и от нарастващото търсене на персонализирани стоки (облекла), буди интерес. Ако трябва да се направи една груба съпоставка, за да се отпечатат серия от дузина тениски (което не е рентабилно при ситопечата) с 5 цвята, чрез ситопечат ще отнеме около 4-5 часа (подготовка, напечатване и съхнене), докато с DTG няма да надвиши 30 мин. (подготовка, напечатване и съхнене), без да се намалява печалбата.

 

И двата метода предлагат сходно качество на печата с красиви и наситени цветове, разликата е в това, че ситопечатът е един от най-старите методи за печат и е много трудоемък, докато DTG е по-нова технология, разчитаща на компютър и дигитален принтер.

Тотем Груп предлага DTG принтери Brother. Техните GT и GTX модели са разработени на база нуждите на крайните клиенти и на печатниците, за да предложат качество, скорост и минимализиране на себестойността на печата.

 

 

Разширени са и възможните приложения, като сега можете да печатате върху тениски, потници, върху блузи с дълъг ръкав, както и ръкавите им, дънки, шапки, платнени кецове, чанти и кърпи, независимо дали са бели, цветни и черни.

Потенциалът на DTG печата да допълва предлаганите услуги на печатниците работещи със ситопечат, ще им даде възможност да повишат печалбите си, при късите серии.

Нека за заключение да направим следното обобщение.

 

Метод Предимства Недостатъци
Ситопечат – рентабилно при дълги серии
– подходящ за опростен дизайн с лимитирани цветове
– колкото е по-голяма поръчката, толкова е по-ниска себестойността
– не е рентабилно при използването на много цветове
– само за опростен дизайн
– голяма първоначална инвестиция за оборудване
– не може да се печат повече от един дизайн на серия
DTG – богата цветова гама
– може да принтира с висок детайл и фото качество
– подходящ за малки серии и единични бройки
– минимална първоначална инвестиция
– не е рентабилно при много големи серии
– мястото за поставяне на печата е ограничено

 

 

 

Тотем Груп предлага разнообразни и комплексни решения за дигитален печат, като е специализиран в текстилния печат.

Освен на Brother, фирмата е и официалният представител на: D.Gen, Epson, EFI, Transmatic, Eurolaser, Impulsa, Bullmer, Pongs, Sensient, Caldera, Wasatch, Onyx и други.

За контакти и запитвания:
Тотем Груп
Ул. Търговска 3, 7005 Русе, България
тел: +359 82 595 255
тел: +359 893 273757
e-mail: office@totem-group.eu
web: www.totem-group.eu

 

Деси Тодорова

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.