Звезден статус за технологията Komori H-UV

1876

Технологията Komori H-UV получи наградата Print Stars 2011 на немското издателство Deutscher Drucker.

Komori H-UV

Конкурсът Print Stars се провежда всяка година и се поддържа от най-авторитетните сдружения на печатния отрасъл в Германия (FDI, BVDM, DFTA и др.) и от специализираните висши учебни заведения готвещи кадри за полиграфията, в това число щутгарското висше училище за медии и университета в Берг.

Технологията H-UV получи и още една награда в номинацията Technology Druck (Печатни технологии). С това корпорацията Komori става единственния производител на офсетово оборудване награден едновременно с двете награди. Показателно е че, технологичното лидерство на Komori е признато в Германия – родината на полиграфическото машинистроене, която по принцип е труден пазар за японско оборудване в областта на печата.

Komori H-UV, чийто европейския дебют се състоя през 2010 г. е икономична и екологична алтернатива на традиционната УВ – технология. Komori H-UV осигурява съществено по-малко разходи на електроенергия при сушене, по-дълъг срок на работа на УВ – лампите, а също и липса на отделяне на озон.

Може да се отбележи, че това е третата награда за 2011 година на Комори – във февруари 2011 получи награда на японската асоциация Japanese Society of Printing Science and Technology, а в август наградата
InterTech Technology Award на американската асоциация GATF (Graphic Arts Technical Foundation).

Източници www.yam.ru; pechatnick.com
Написа: инж. Васил Станев

Име: инж. Васил Станев

Професионален опит: Инженер- технолог полиграфическо производство, т.е. полиграфист от старата школа, завършил полиграфия в СССР, Украински полиграфически институт 1983 година. Създал е основните учебни програми по полиграфия в средното образование. Съавтор на Държавния образователен стандарт по полиграфия в средното образование. Инж. Васил Станев преподава дълги години в Добрич, където и изучава два випуска по полиграфия

Настоящи занимания: Преподавател в Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография в София. Той допринесе най-много за онлайн речника в Printguide.info, който обогати с над 400 думи. Инж. Станев е наш автор и консултант по всички въпроси, свързани с офсетовия печат и довършителната обработка.

В свободното си време: Превежда руска поезия и сърфира в социалните мрежи.