Изпълнение на поръчки за 48 часа с Ricoh VC60000 в Publishers’ Graphics

1137
Изпълнение на поръчки за 48 часа с Ricoh VC60000 в Publishers’ Graphics

Компанията от САЩ Publishers’ Graphics (PG) заложи на технологията на Ricoh, за да отговори на ключово изискване на клиентите си – производство на цветни книги в срок от 48 часа.

 

Ricoh VC60000

 

PG е производител на къси тиражи за продажба, специализирана литература и издания, финансирани от авторите. Компанията избра Ricoh Pro VC60000, за да съкрати времето за изпълнение на поръчките и да произведе повече изделия на по-ниска цена. Целта им е да разширят бизнеса си над 6,5-е милиона книги по заявка, произведени през 2016.

Преминаване от тонер към инкджет
Основаната през 1996, PG досега използва тонерна технология за печат. Качеството и относително ниската цена на мастиленоструйната алтернатива ги е подтикнала да извършат прехода към нея. Компанията работи на три локации и има репутация за производство на къси тиражи с високо качество.

С Ricoh производството на къси тиражи е лесно и надеждно. PG създава цифрови каталози за издателствата, които са достъпни през онлайн магазините им и на този на PG, PGDirect. От там клиентите могат бързо и лесно да поръчат издание и PG го отпечатва и доставя в рамките на 48 часа. Качеството на печат, времето на готовност и скоростта на Ricoh Pro VC60000 правят възможно изпълнението на тези срокове и като цяло съществуването на бизнес модела.

„Мастиленоструйната технология на Ricoh е чудесна новина за издателите на книги с цветни страници. Ефективността за кратки тиражи значи, че няма нужда от поддържане на книги на склад или финансиране на непродадените наличности,” каза Nick Lewis, президент на Publishers’ Graphics. „Технологията на Ricoh е наистина революционна и ни помага да бъдем по-добри за клиентите си всеки ден… Без скоростта и надеждността на Ricoh Pro VC60000 и новите ни, ускорени, работни потоци, не можем постоянно да осигуряваме 48-часовите срокове, с които сме познати.”

Ricoh Pro VC60000 е мултифункционално решение за клиенти, които навлизат в дигиталния, инкджет или цветен печат. Платформата използва мастила и глави на Ricoh с технология за динамична промяна на размера на капката. Качеството е съизмеримо с офсета. Физическата резолюция в 1,200 x 1,200 dpi. Машината поддържа различни типове хартия, файлови формати и цветови пространства и предлага възможности за надстройване.
Освен Ricoh Pro VC60000, са добавили три машини Ricoh Pro C7110 и една Ricoh Pro 8220 за специални нужди.

Източник: пресинформация на Ricoh
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.