Изследване на IDTechEx предвещава бърз ръст на печата на електронни елементи

1523
Изследване на IDTechEx предвещава бърз ръст на печата на електронни елементи

Доклад на IDTechEx, посветен на 3D отпечатани електронни компоненти изчислява, че пазарът за тях ще възлиза на около един милиард долара до 2016.

3D отпечатани електронни компоненти

 

Изследването е озаглавено „От 2D към 3D отпечатни електронни компоненти: мултимилиардни пазари се сблъскват“. То разглежда различни технологии като инкджет и екструдиране, както и материали, включително проводящи и изолиращи термопасти и мастила. Изследването разглежда потенциалните комбинации, за създаване на гъвкави и персонализирани вериги, които не са разположени в една равнина. Важен детайл е, че докладът цитира нововъведение от Voxel8, които са създали решение за 3D печат както на проводими, така и на изолиращи материали.

Анализът разглежда предимствата и недостатъците в приложението на тези технологии, както и потенциалното въздействие на 3D отпечатаните електронни компонети в два аспекта – отпечатани електрически вериги и гъвкави електронни устройства, предназначени за технологии, които се носят като облекло или аксесоари. Според изследването тези два пазара ще достигнат съответно 80 и 70 милиарда долара до 2015.

Източник: idtechex.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.