Иновативен музикален плеър с тонколони, изработен изцяло от хартия

2018
Иновативен музикален плеър с тонколони, изработен изцяло от хартия

Спомняте ли си иновативния плакат на Beck’s, използващ проводими мастила? Благодарение на поставените бутони върху него, хората по улиците имаха възможност да възпроизвеждат определени изпълнения от местни артисти, но също така можеха да продуцират собствени мелодии.

музикален плеър с тонколони, изработен от хартия

 

Сега същата агенция Novalia иска да доразвие тази идея като създаде преносим музикален плеър с вискоговорители, създадени от хартия. Името на проекта е BadaBoomBox, а разликата с плаката е, че тук вече има вграденa и Bluetooth технология, чрез която може да се прехвърля и преслушва музика от мобилните устройства.

 

музикален плеър с тонколони, изработен от хартия

Екипът, работещ върху BadaBoomBox има за цел не само да създаде продукт с иновативен и красив дизайн, но също така да предлага функциите, заложени в традиционните устройства, като възпроизвеждане на ниски и високи честоти, възможност за спиране, превъртане и прескачане на изпълнения и други. За целта от Novalia вграждат бутони, свързани с проводими мастила, които изпращащи обратни сигнали към мобилното устройство.

 

музикален плеър с тонколони, изработен от хартия

Към момента проектът е в етап на разработка и ще бъде предложен в сайт за събиране на финанси в края на септември. До тогава екипът ще събира идеи, ще показва видеоклипове и снимки и ще документира процесът по развитие в собствения си блог. Именно там може да видите видео пример от първия тест на устройството и превръщането на цялата хартиена повърхност във високоговорител.

Създателите на BadaBoomBox показват в блога си най-подробна информация, включително тестове с различни материали и дизайн. Те често се допитват и до своите фенове на различни етапи от проекта, така че и вие самите може да се включите в развитието на устройството.

Източник: blog.drupa.com
Текста написа: Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/