Иновации от Mark Andy на Labelexpo Europe 2017

1482
Иновации от Mark Andy на Labelexpo Europe 2017

След успешно събитие с отворени врати от първата четвърт на годината, Mark Andy отново ще покаже надеждната си гама технологии за европейския пазар за печат на тясна рола.

Производителят ще покаже голямо разнообразие от решения за печат за печат и довършване на Labelexpo Europe 2017 през септември. Сред тях има обновени самостоятелни решения, нови опции за конфигуриране на печатните машини и подобрения, които могат да се инсталират на съществуващи машини.

Обновена платформа Performance Series P7 ще бъде изложена на щанда в Брюксел. Тя има подобрение на серво управлението, автоматично регистриране на поръчките и по-ергономичен дизайн за по-лесен контрол от оператора. Демо машината ще бъде оборудвана със система за ламиниране без използване на разтворители и ще произвежда гъвкави опаковки за храни на живо пред посетителите.

Digital Plus Screen
Моделът от серията Performance ще бъде оборудван и с ново цифрово решение, което може да се инсталира на съществуващи машини, което добавя възможности за хибриден печат към машината. Digital Plus Screen е дигитална алтернатива на ситопечата и позволява на потребителите с лекота да създават обемни отпечатъци с висока степен на покривност, без разходите за подготовка и почистване, характерни за традиционният ситопечат. Системата поддържа печат на персонализирана информация, което позволява изпълнение на нов тип поръчки на флексографската машина. Digital Plus Screen може да печата бяло с висока плътност и отговаря на нарастващото търсене на персонализирани опаковки.

Digital Plus Screen

Mark Andy Digital One
Labelexpo Europe ще бъде и дебюта на Mark Andy Digital One, достъпна, самостоятелна печатна машина за етикети. Хибридната машина е проектирана за ефективно производство на кратки тиражи и предлага дигитален печат, облагородяване и довършване с едно преминаване през машината. Digital One печата със сух тонер, CMYK и 1200 dpi и има флексо станция за декорация и вградени довършителни системи.

Mark Andy Digital One

QCDC
На Labelexpo ще бъде показана и технологията QCDC (бърза смяна на щанцата). Това е високопродуктивен модул за щанцоване, който спечели технологична награда FTA. Той може да работи в полу ротационен и изцяло ротационен режим. Новата QCDC-SR версия предлага щанцоване със скорост до 305 метра в минута.

QCDC

„За нас е вълнуващо отново да участваме в събитие, което е толкова важно за индустрията,“ сподели Tom Cavalco, управител на Mark Andy Europe. „Тази година на Labelexpo, ние сме особено горди от това, което показваме. Новата генерация на печата е тук и Mark Andy се гордее да е част от трансформацията.“

Източник: blog.markandy.com
Текста написа: Мартин Новев

 Печатните машини на Mark Andy се представляват в България от Касима-ДЛ ООД. Вижте профил на компанията в каталога Полиграфия Инфо. 

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.