Иновационно решение за персонализация

1501
Иновационно решение за персонализация

Иновационното решение за персонализиран печат на DataLase променя начина, по който собствениците на търговски марки си взаимодействат с потребителите.

Методът позволява печат върху почти всеки сусбстрат, добавяйки възможност за поставяне на различна променлива информация (текст, графика и изображения) и то на място при пакетиране или разпределение и дистрибуция на готовия продукт. Чрез високата скорост и високата разделителна способност, DataLase гарантира високо качество и свежда до минимум отпадъците. Чрез възможността му за интеграция в действащи поточни линии се избягват първоначалните високи инвестиции.

 

Процесът по отпечатване протича в два етапа. Първо чрез конвенционален печат се поставя покритие върху определените зони на субстрата. В последствие на поточна линия чрез инфрачервен лазер се отпечатват самите променливи данни. Лазерът води до промяна в цвета на предварително поставеното покритие. Решението може да се интегрира в широк набор от принтери с водни, солвентни, маслени и UV мастила, което от своя страна позволява използването му в различни типове печат.

 

Чрез DataLase могат да се отпечатват изображения с високо качество, дати за производство и срокове за годност, OCR и QR кодове, баркодове, променлива продуктова информация или адреси. По този начин решението е подходящо за изработка на персонализирани етикети и опаковки, проследяване на пратки, директен мейлинг и други. Времето за производство по този начин се съкращава до 1-2 дни. По данни на производителя, с един лазер може да се постигне скорост на печат от 2 метра за секунда. Към момента 4 милиарда опаковки годишно се произвеждат с тази технология.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.datalase.com

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/