Иновация от Kornit в печата на полиестер

1372
Иновация от Kornit в печата на полиестер

Технологията Kornit NeoPoly е първото решение за печат върху полиестер,което предотвратява миграцията на боите. Новата система Kornit Avalanche Poly Pro вече е в продажба.

Kornit Digital демонстрира технологията NeoPoly, първият цифров индустриален процес за дигитален печат с високо качество върху полиестер. Полиестерът е втората най-голяма категория в пазара на тениски. Той е ключов за спортния сегмент и има все по-голяма роля в дрехите за свободно време и функционалното облекло. В момента полиестерът се печата най-вече чрез аналогови решения, което създава проблеми, свързани с технологията, цената и екологията.

 

Kornit NeoPoly

Kornit NeoPoly
Новата технология Kornit NeoPoly Technology се справя с предизвикателствата с нов процес и мастила, включени в процеса Kornit NeoPigment. Той се справя с печата на полиестер без компромис с дизайна, дължината на тиража, материала или труда.

Постижението е базирано на новаторски мастила и физически и химически процес, разработен за фиксиране на боите при ниска температура. Това е съчетано с решения за подобряване на полиестера, разработени, за да съхранят характеристиките на материала и да ускорят процеса. Уникалния процес предотвратява миграцията на багрилата. Мастилата са сертифицирани от Oeko-Tex и Eco-Passport и не съдържат PVC или други токсични компоненти.

Kornit Avalanche Poly Pro
Първата система, базиран на NeoPoly технологията е Kornit Avalanche Poly Pro. Тя позволява лесен и изгоден печат на къси тиражи и печат по заявка върху полиестер, само с една производствена стъпка.

Един от първите клиенти на NeoPoly технологията е DTG2Go, компания на Delta Apparel, лидер в директния печат на дрехи. „нашият бизнес работи за пазара на спортно и функционално облеко и забелязваме засилено търсене на персонализирани, декорирани дрехи от полиестер,” коментира изпълнителният директор на компанията Deborah H. Merrill, „развълнувани сме от новите възможности, които Avalanche Poly Pro създава за бизнеса ни. Сега можем да предлагаме персонализирани отпечатъци и такива в малки тиражи на различни типове полиестер с качеството, което клиентите ни изискват.“

Източник: пресинформация на Kornit
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.