Инсталация на UV curable принтер за плоскости

2658
Spread the love

През месец август специалистите от Адком инсталираха първия UV curable принтер от Colorspan в България.
inline_415_https://prepressbg.com/images/72uvx.jpg

Фирма PrintaMax Color закупимодела DispalyMaker 72 uvx с цел постигане на високо качество и скоростпри оптимална цена на инвестицията. При 600×600 dpi машината позволявапроизводствени скорости на печат между 20 и 40 м2/ч.

Дебелината наматериалите, които могат да бъдат зареждани в принтера е до 13 мм,което позволява да се постигне не само по-ниска себестойност при печати последващо каширане върху плоскостите, но и значително по-малковреме, липса на брак поради грешка при каширането и много по-доброкачество. Вградените 2 бр. CCD камери позволяват принтера да бъдевинаги в отлично състояние чрез възможностите за калибрация междуотделните глави и цветове и най-вече възможността за автоматичноразпознаване на запушени при печат дюзи, като специализирания Firmwareпозволява компенсация на до 10 запушени дюзи в цвят.
Мастилото е с много висока степен на елстичност, което предотвратяванапукване или обелване при печат на PVC, винил, плат и други гъвкавиматериали и в същото време при печат на плоскости от пенокартон,микровелпапе, PVC, поликарбонат, плексиглас, метал, дърво и др. Финнияразмер на капката (25 пиколитъра) дава възможност отпечатъците да бъдатизползвани за качествени вътрешни апликации, а от друга странаустойчивостта на мастилата (3 години) позволява дълготрайна употреба наатмосферни условия.

Източник: Адком

Биографична информация