Инсталация на UV curable принтер за плоскости

2664

През месец август специалистите от Адком инсталираха първия UV curable принтер от Colorspan в България.

Фирма PrintaMax Color закупи модела DispalyMaker 72 uvx с цел постигане на високо качество и скорост при оптимална цена на инвестицията. При 600×600 dpi машината позволява производствени скорости на печат между 20 и 40 м2/ч.

Дебелината на материалите, които могат да бъдат зареждани в принтера е до 13 мм, което позволява да се постигне не само по-ниска себестойност при печат и последващо каширане върху плоскостите, но и значително по-малко време, липса на брак поради грешка при каширането и много по-добро качество. Вградените 2 бр. CCD камери позволяват принтера да бъде винаги в отлично състояние чрез възможностите за калибрация между отделните глави и цветове и най-вече възможността за автоматично разпознаване на запушени при печат дюзи, като специализирания Firmware позволява компенсация на до 10 запушени дюзи в цвят.
Мастилото е с много висока степен на елстичност, което предотвратява напукване или обелване при печат на PVC, винил, плат и други гъвкави материали и в същото време при печат на плоскости от пенокартон, микровелпапе, PVC, поликарбонат, плексиглас, метал, дърво и др. Финния размер на капката (25 пиколитъра) дава възможност отпечатъците да бъдат използвани за качествени вътрешни апликации, а от друга страна устойчивостта на мастилата (3 години) позволява дълготрайна употреба на атмосферни условия.

Източник: Адком

Биографична информация