Инсталираха най-голямата табела от електронна хартия в щаба на ООН

1367

Три компании са обединили усилията си, за да създадат „най-голямата табела от електронна хартия в света“.

електронна хартияЦифровият информационен дисплей е съвместна разработка на MpicoSys, Pervasive Displays и E Inks. Той е съставен от 231 екрана с електронно мастило. Устройството е наречено eWall и беше открито официално по време на генералната асамблея на ООН през миналата седмица. Стената е част от обновяването на залата.

Стената осигурява на делегатите информация за графика, новина и друга информация, съчетана със снимки с висока разделителна способност. Всичко това избледнява плавно и се превръща в обикновена стена, когато системата бъде изключена.

„eWall е любопитна комбинация от архитектура, технология за производство на екрани и мрежови технологии. Ширината й е около 6 метра и е изградена от 231 7,4 инчови екрана, наредени един до друг“, каза говорител на трите компании. „33 от тях са разположени по дължината, а 7 по височината й. С общата си разделителна способност от 26 400×3 360 пиксела eWall е най-големият дисплей от електронна хартия, базиран на технология с електронно мастило в света. Въпреки това, той използва съвсем малко енергия“.

Изпълнителният директор на MpicoSys Peter Slikkerveer каза: „Осигурихме електрониката, дсофтуера и механичните елементи и смятаме, че това е начало на нова епоха в изобразяването на информация. Технологията е подобна на използваната от Amazon в Kindle.“

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.