Интегрирана поточна линия за етикети от NEW SOLUTION

1159
Интегрирана поточна линия за етикети от NEW SOLUTION

Производителите на дигитални решения за печат на етикети и опаковки NEW SOLUTION обявиха най-новата си разработка.

Системата представлява интегрирана поточна линия за етикети, която работи със стандартни медии за печат.

 

NS LION + NS PRO EVO II + NS F22 II

 

Печатният модул е базиран на добре познатата, вече и в България, memjet мастиленоструйна технология. До момента memjet мастилата изискваха медии, които имат покритие (праймер), което да „приеме“ водно базираното мастило или са достатъчно порести, за да може да се осъществи адхезия на мастилото с медията. От тук следва, че печатниците трябваше да си набавят такъв тип медии, които са по-скъпи от стандартните медии за флексо и офсетов печат или сами да си нанасят праимер на техните налични печатни или лакиращи машини.

 

NS LION + NS PRO EVO II + NS F22 II

NEW SOLUTION и новата им линия NS LION + NS PRO EVO II + NS F22 II позволяват обработката на стандартни медии за етикети (нанасяне на праймер) директно на дигиталната машина и едновременното отпечатване и довършване на продукцията. По този начин се избягва употребата на специализирани медии или нуждата от предварителната им обработка на друга машина. По този начин общата себестойност на продукцията намалява още повече, тъй като печатниците могат да ползват стандартните медии, предназначени за флексо и офсетов печат, които те поддържат на склад в големи количества.

Системата има и довършителна секция, която позволява ламиниране на продукцията, изрязването по контур (за изключително късите серии), полуротационно щанцоване, отделяне на отпадъчния материал (т.нар. матрица), разролване и пренавиване на готовите етикети. Всичко това се случва „инлайн“ – на една машина, без прекъсване на работата, което намалява значително производствения брак и времето за изработка.

Разбира се, всички модули на производствената линия могат да работят и поотделно, което позволява изключителна гъвкавост във всяка ситуация и интеграция с всяка производстена среда. Модулите се продават и отделно могат да се добавят в последствие, при необходимост.

По желание на клиента системата може да се оборудва с RIP от Caldera, което дава пълен контрол на оператора над процеса – цветове, работни потоци, симулация на спот цветове, изграждане на цветови профили, спестяване на разходи за мастило и т.н. Това отприщва пълните възможности на линията и дава един уникален бизнес инструмент в ръцете на произвотелите на самозалепващи етикети.

За повече информация моцете да се свържете с представителя на NEW SOLUTION за България – Графтек ООД .

Профил на Графтек ООД в каталога Полиграфия Инфо

Име: Иван Иванов

Професионален опит: Практик, завършил е полиграфия в ТУ Пловдив и маркетинг в УНСС. През последните повече от десет години е заемал различни позиции в няколко печатници, като оператор на машини за топъл печат, ситопечат и ламинат.

Преминал е стаж по предпечат и дизайн в издателство Икономедиа. Работил е и като организатор производство в Делта Хай Принт в Пловдив и мениджър по качеството в печатница Дедракс. Работил е като консултант Производствен печат в Коника Минолта Бизнес Солюшънс България. Познава цялостния процес на производството на печатни материали, което е от голямо значение в неговата ежедневна работа. Общува всеки ден с клиенти, следи всички нови технологии и определено знае какво се случва в печатния бранш. Специализирал се е в осигуряването на технически решения за производсттво на ролна печатна продукция, като етикети и опаковки.

Настоящи занимания: Собственик и управител на Графтек ООД. В свободното си време: Забелязахме, че се увлича по лова. Предпочита спортове като тенис на корт, тенис на маса и плуване. Има интереси в областта на маркетинга и рекламата, както и психологията.