Как се произвеждат перфектно плоски фотокниги

1391
Как се произвеждат перфектно плоски фотокниги

Едно от най-големите предизвикателства в довършителните процеси при производството на фотокниги е постигането на перфектна плоскост на разгръщане на страниците и най-вече за разглеждане на панорамни снимки с двустранично разположение.

През годините са разработвани различни специализирани продукти, целящи да разрешат този проблем, но те са ненапълно ефективни или скъпи.

 

плоски фотокниги

Последното пазарно решение за проблема с огъващата се хартия при фотокнигите се нарича Vpaper tower. Машината е разработена от белгийската компания Peleman Industries и позволява изработка на книги с перфектно гладки страници, независимо от тиража и дали са отпечатани предварително или не. Няма значение и фактът дали е използвана листова или ролна машина. Тази новаторска технология обработва всеки отделен лист хартия чрез тристепенен процес и позволява последващото им скрепване посредством термолепене (предоставян като допълнително технологично решение от същата компания производител).

Скоростта на работа на машината е до 6000 листа в час и позволява работа с размери от А5 до SRА4, независимо от ориентацията. Тя може да обработва почти всякакъв вид хартия, а стойността за това, според производителите, е ниска. Името на машината също не е избрано случайно, тъй като листата се движат вертикално в двете посоки на кулата. Към продуктите, които могат да бъдат произведени по този начин, освен фотокниги, спадат още списания, учебници, луксозни каталози и много други.

Видеопрезентация на Vpaper tower може да видите на следния адрес:

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.pelemanusa.com

Антон Даскалов
 | Website

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/