Китайци купуват японския производител на офсетови машини Шинохара

3750

Китайската компания Hans Gronhi, произвеждаща листови офсетови машини с формат В3 е купила японския производител на офсетови машини Shinohara, който банкрутира в началото на тази година.

shinohara

Съгласно договора за продажба китайците стават собственици на  производствените мощности, на стоково материалните ценности и на патентите на Шинохара.

Така Hans Gronhi ще разшири своя асортимент с листови печатни машини Shinohara с формати B1, B2 и B3. Очаква се производството им да се пренесе от Япония в завода на Hans Gronhi в Китай.

На drupa 2012 оборудването на Shinohara ще бъде показано на щанда на Hans Gronhi, който ще бъде на площ 400 м2. Ще бъдат показани моделите Shinohara S-79-IVH с формат B2+ и четирицветната Shinohara S-66-IVP с формат SRA2 с обръщач. От своето оборудване  Hans Gronhi  ще представи петцветната машина Hans Gronhi GH525 с формат B3.

По материали на printbusinessmagazine.co.uk
Написа инж. Васил Станев

Име: инж. Васил Станев

Професионален опит: Инженер- технолог полиграфическо производство, т.е. полиграфист от старата школа, завършил полиграфия в Украйна. Създал първата матура по полиграфия в България, която се зачита за прием в специалност "Полиграфия" в ХТМУ София. Инж. Васил Станев преподава дълги години в Добрич, където и изучава два випуска по полиграфия

Настоящи занимания: Отскоро е назначен за преподавател в Националната професонална гимназия по полиграфия и фотография в София. Той допринесе най-много за онлайн речника в Printguide.info, който обогати с над 400 думи. Инж. Станев е наш автор и консултант по всички въпроси, свързани с офсетовия печат и довършителната обработка.

В свободното си време: Превежда руска и украинска поезия и сърфира в социалните мрежи.