Китайци стават най-големият акционер на Heidelberg

1195
Китайци стават най-големият акционер на Heidelberg

Masterwork Group Co ще купят още 8.5% от Heidleberg, което ще направи китайската компания най-големия акционер на германския производител на печатни машини.

Китайци стават най-големият акционер на Heidelberg

 

Цената на акциите на Heidelberg скочи с повече от 20% след обявяването на тази информация. Китайският специалист в довършителната техника Masterwork, най-големият производител на машини за щанцоване и топъл печат в страната, ще придобие 8.46% от Heidelberg. Сделката трябва да премине през одобрение от борда за надзор на Heidelberg, германските и китайските власти. Планира се сделката да се случи в първата четвърт на 2019. Стойността на инвестицията е 68.99 милиона евро.

Двете компании са партньори в областта на довършителната техника. Китайската компания произвежда компоненти за щанцоване и топъл печат в завода си в Тианджин, които Heidelberg продава като част от стратегията си за развитие в областта на опаковките. Masterwork произвеждат и машини за лепене на картонени опаковки в Словакия, във фабрика, която преди това е била собственост на Heidelberg.

Сътрудничеството между двете компании датира от 2014, когато Heidelberg продаде довършителния си бизнес на Muller Martini. Тогава те започнаха да предлагат системи на Masterwork. Плановете за развитие включваха дори съвместно производство.

Сегашната сделка „разкрива нов потенциал в нарастващия сектор за производство на опаковки, особено в Китай, най-големият самостоятелен пазар в света,“ каза изпълнителният директор на Heidelberg, Rainer Hundsdörfer. Доставката на компоненти от завода на Masterwork ще намали разходите и проблемите в производството. „Очакваме по-пълно използване на капацитета на производствените си мощности по света, което да ни направи много по-ефективни, но искам да наблегна, че това няма да отслаби производството ни в Германия,,“ добави Hundsdörfer.

Този ход открива възможности за интегриране на оборудването на Masterwork и облачните услуги на Heidelberg, което може да помогне за оптимизирането на производството чрез използване на информацията за постигане на по-висока ефективност. Това може да подобри приложимостта на пресите на Heidelberg в китайския сектор за производство на опаковки.

Източник: packageprinting.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.