Клиент твърди, че новата печатна система Ricoh VC60000 ще замести офсета за част от поръчките

2081
Клиент твърди, че новата печатна система Ricoh VC60000 ще замести офсета за част от поръчките

Първият купувач на цветната ролна мастиленоструйна преса Ricoh Pro VC60000 коментира, че машината е променила възгледите му за потенциалното преминаване от офсетова към инкджет технология.

 Ricoh VC60000

 

Hansaprint, голямо финландско предприятие, което се занимава с ролен, листов и дигитален печат, е поръчало две системи VC60000. Директорът Jukka Saariluoma каза: „Клиентите ни изискват по-високо качество. До днес мастиленоструйната технология не можеше да го осигури.” Той добави, че VC60000 е променила възприятията му за възможностите на инкджет технологията. „Досега не вярваш, че е възможно мащабно преминаване от офсет към мастиленоструен печат. С VC60000 промених мнението си. Това ще се случи.“

Pro VC60000 беше обявена през септември. Тя използва глави и мастила н а Ricoh, имас ширина на печат 165-520mm и скорост до 120m/min. Цената на системата е около два милиона евро. Тя използва същата платформа като Screen Truepress Jet520HD. В зависимост от изискванията на клиента и продукцията, тя може да се оборудва с модул за предварителна обработка на хартията и станция за нанасяне на защитно покритие върху печата. Машината може да печата на хартии с гланцово покритие до 250g/m2.
 
Clive Watts, мениджър на ролния печат на Ricoh, каза, че Pro VC60000 е „проектирана изцяло, за да отговори на изискванията за качество на печата на рекламни материали.“
Benoit Chatelard, генерален мениджър на производствените решения за печат на Ricoh за Европа, каза „Pro VC60000 е базирана на 30 години опит в производството на глави и разработка на мастиленоструйната технология, съчетани със знания за работния процес, довършването и други аспекти. Вярваме, че това ще промени пазара.“ Той нарече мастиленоструйната технология на Ricoh с разделителна способност от 1200x1200dpi „изключително уникална.“

Източник: Ricoh Europe

Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.