Когато модерната технология на FlexLiner срещне премиум продукти

1310
Когато модерната технология на FlexLiner срещне премиум продукти

Компанията SKN e увеличила нетното си производство със 79% след инсталиране на първата в света система FlexLiner от Muller Martini.

FlexLiner

На снимката – вдясно Christian Basse, собственик на SKN, вляво Matthias Kandt, търговски представител в Muller Martini Германия.

 

SKN Druck u. Verlag GmbH & Co. KG в Емден, Германия, е компанията, която поръчва първата система FlexLiner от Muller Martini със скорост от 30 000 екземпляра в час, за да замени две по-стари системи за влагане. Компанията специализира във влагане на рекламни материали и е увеличила нетното си производство със зашеметяващите 79 процента – при това с една машина по-малко. „Поне 50% се дължат на новата ни система за влагане,“ каза Christian Basse, издател и едноличен притежател на SKN.
 
Basse вади седмичните производствени отчети от 2012 и 2013, включва калкулатора на своя iPhone и учтиво, но твърдо ми казва да си записвам. „В седмата календарна седмица на 2012 сме произвели 6019 копия за час работа на машините – включително подготовките и времето за поправка с постоянно натоварване с непрекъсната работа на пет системи за влагане. През календарни седмици 16/12 и 17/12 стойностите са съответно 6137 и 4930. Това дава средна стойност от 5695 копия за час работа на машините за тези три седмици през 2012. И сега, внимавайте, сега, с помощта на четири системи за влагане, сме произвели 11532 копия на машина през календарна седмица 25/13, 10523 през 27/13 и 8561 през 30/13. Този резултат дава средна стойност от 10205 копия за час работа на машините за тези три седмици през 2013 – 79 процента повече от предишната година. Това наричам значително увеличение!“

Повишаването се вижда и от минутите работа на машините, нужни за производство на 1000 копия. Докато SKN е имала нужда от 17 минути за 1000 продукта през седмица 07/12, компанията е използвала само 12½ минути през календарна седмица 25/13.

96 часа без прекъсване

Отбелязаният ръст на производителността е възможен благодарение на модернизираната техника на SKN. Преди SKN е използвала пет системи Biliner от Muller Martini във производствената си база в Емден. Basse обяснява, че „ние правехме плановете си на базата на четири и половина от тези машини, тъй като едната винаги имаше нужда от поправка.“ Днес семейният бизнес, който е основан през 1861 и управляван от пето поколение от фамилията Basse, използва три машини Biliner и една FlexLiner, която беше показана за пръв път от Muller Martini на drupa 2012. FlexLiner има два механизма за подаване на вложки, които осигуряват висока продуктивност. Тази машина се използва денонощно в дните с най-голямо производствено натоварване от понеделник до четвъртък. Обикновено работи при максималната си производствена скорост от 30 000 копия в час, при това с вакуумно захващане на продуктите. Продуктите пътуват от FlexLiner, която според изчисленията на Basse е отговорна за 50% от увеличението в продуктивността, чрез конвейер до високопроизводителния стакер Robusto, след което се опаковат.

„Идеалната машина“

Basse е търсил три години оптимално решение за влагане на вложки във вложки. След като научил преди последната drupa, че Muller Martini подготвят машина за влагане, която отговаря точно на неговите изисквания, той нямал търпение да посети щанда на Muller Martini в Дюселдорф. Той бил толкова впечатлен от демонстрациите, че решил веднага да инвестира в новата система. „FlexLiner е идеалната машина, за да вложите вложки във вложките.“ казва Basse. „Имам нужда от технология, която позволява продукти с коли, които не са по-дълги от страната на малката страница, да могат да бъдат отваряни с помощта на вакуумна технология.“

Влагането на вложки във вложките е специалност на SKN. Вложките във вложки са на пазара вече от 10 години. Те се оценяват като премиум продукти на рекламния пазар и са между 5 и 10 процента от пазара на вложки в Германия, според оценките на Basse. Тъй като в повечето случаи се съчетават две коли с различни размери, рекламата с вложки във вложките доказано е по-добра в привличането на вниманието на клиентите. То често се използва от големи търговски вериги за съчетаване на рекламно съдържание на различни продукти, например хранителни и нехранителни, домашни потреби и електроника и продукти за мъже и жени.

Източник: пресинформация на Muller Martini
Превод: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.