Комори ще представи машини на Landa по време на Drupa

1383
Комори ще представи машини на Landa по време на Drupa

Японският производител Комори е един от първите големи изложители, който разкри какво ще видят посетителите на щанда им на Drupa 2016. На първо място от компанията официално съобщиха, че на изложбената площ в зала 15 ще бъде представена машина с нанотехнология на Landa.

Комори ще представи машини на Landa

 

Въпреки многобройните спекулации относно собствените планове на Landa, Комори изпревари събитията обявявайки представянето на тази технология. Това се случи по време на откриването на обновения демо център „Komori Graphic Center” в Утрехт, на който присъстваха над 500 гости. Той е с два пъти по-голяма площ и ще служи за демонстрации, обучение и развитие, а също така в него ще се представят новите разработки на компанията. В демо центъра вече е изложена 8-цветна машина GL40 H-UV и 6-цветната GX40, представящи решения на компанията за печат на опаковки с възможност за нанасяне на покрития.

През миналия месец на Igas от компанията показаха и версия на GX40 с обръщащ ринг за двустранен печат върху дебели картони. Същата концепция бе използвана от Mitsubishi в Tandem V3000. От Комори вече се похвалиха и с първата инсталирана машина от този клас в Германия. Същевременно японският производител демонстрира и няколко решения, насочени към довършителните процеси под марката Apressia. Към тях спадат гилотини и щанцоващи продукти, които бяха представени като компоненти от цялостна линия за довършителни процеси.

Но да се върнем към Drupa 2016 където Комори ще представи и мастиленоструйната дигитална машина Impremia 29 версия, която се продава и от Коника Минолта под наименованието КМ-1. Машината вече бе показана и на Igas. Компанията планира да демонстрира и машина с H-UV технология. Малко вероятно е от Комори да демонстрират модели, които вече са в продажба, въпреки последните обявени от производителя инсталации.

Източник: www.printbusiness.co.uk
Текста написа: Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/