“Къща на печата” по време на Ipex

1968

Възможно е Ipex да стане дом на рекордна структура, създадена с помощта на печатни материали, ако амбициозните планове за строеж на “Къща на печата” бъдат осъществени.

Проектът е дело на холандската компания Gielissen, специализирана в областта на изложбени помещения и интериорен дизайн. Той е описан като “зрелищна концепция, която ще бъде монумент на графичните комуникации като цяло.” Предложената структура е подобна на катедрала и е висока 32 м., дълга 66 м и широка 45 м. Така тя ще се извисява над изложбените зали на NEC от мястото си близо до зала 17.

Структурата ще бъде направена с 5 000 отпечатани плаката, които ще покрият 8 000 кв. м. На тях ще са отпечатани творби на сър David Mach и Harald Vlugt. NEC са одобрили начинанието, а организаторът на Ipex IIR e потърсил потвърждение от Рекордите на Гинес, че проектът ще бъде квалифициран като “най-големият печатен продукт”, ако бъде осъществен. За продължаването на проекта Gielissen трябва да осигури от спонсори сума между  600 и 700 хиляди евро. Agfa и HP вече потвърдиха участието си. Потърсени са и допълнителни доставчици на материали, мастило и отпечатани панели.

Генералния директор на Gielissen за Белгия, Ronald Marien, който е бившият директор на маркетинговата комуникация на Agfa за целия свят каза: „Проектът ще генерира огромен публичен отзвук за печатните продукти и ще привлече нов тип посетители като агенции, потребители на печатна техника и членове на графичната общност, които ще посетят NEC заради “Къщата на печата”.

Посетителите ще могат да разглеждат къщата отвътре през деня, а вечер там ще бъдат провеждани събития, Част от проекта предвижда продажба на отделните плакати, които ще бъдат подписани от авторите си и номерирани. Към тях ще се предлагат книга и DVD, посветени на проекта.

Източник: www.printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.