Лак иновации във флексо печата

3309
Лак иновации във флексо печата

От 19 до 20 септеври в Щутгарт ще се проведе ProFlex 2006. И тази година на щанд 75 Terra Lacke ще представят широката си продуктова програма водни, UV и ефектни лакове за флексо печат. Особено внимание се отделя на три иновативни продукта:

TERRAFLEX-F Barierlack G11/128 MVTR – бариерен лак срещу вода и водни пари
TERRAFLEX-F Glanzlack G11/173 hitzefest – дисперсионен лак с висока устойчивост на изтриваемост, издраскване и топлина до 200°С
TERRAFLEX-F Speziallack G11/189 Release – функционален лак с добри разделящи характеристики към опакования продукт, напр. Каучук
Описание на лаковете:

TERRAFLEX-F Barierlack G11/128 MVTR – бариерен лак срещу вода и водни пари
Много продукти, напр. почистващи средства и храни, трябва да бъдат защитени от овлажняване чрез своята опаковка. Водата и водните изпарения могат да влияят силно на качеството на опаковката или на съдържанието и. Чрез лакиране на субстрата с TERRAFLEX-F Barierlack G11/128 MVTR се цели постигане на бариера и защита на продукта от влага. Лака се характеризира с бързо съхнене, устойчивост на изтриваемост и издраскване, както и с добър гланц.
Върху изсъхнало мастило TERRAFLEX-F Barierlack G11/128 MVTR може да се нанася на флексо печат, дълбок печат, както и през лакираща машина.

TERRAFLEX-F Glanzlack G11/173 hitzefest
Дисперсионен лак с висока устойчивост на изтриваемост, издраскване и топлина до 200°С за pre-print приложение във флексо печата. Тези характеристики го правят особено подходящ за безпроблемни довършителни процеси във велпапните машини /за производство на висококачествени опаковки от велпапе/. Лака се характеризира с много бързо съхнене, висок гланц и едновременно с това много добра устойчивост на изтриваемост и издраскване
TERRAFLEX-F Glanzlack G11/173 hitzefest е с приложение във флексо печата и се нанася върху изсъхнало мастило.

TERRAFLEX-F Speziallack G11/189 Release – функционален лак с добри разделящи характеристики към опакования продукт, напр. Каучук
Продукта каучук поставя специални изисквания към опаковките от хартия или картон. В директен контакт с необработен субстрат, той леко залепва. При опит да се отдели опаковката от каучука, материала се поврежда.
TERRAFLEX-F Speziallack G11/189 Releasе решава този проблем. Лака е разработен за лакиране от вътрешната страна на опаковки от хартия или картон и показва много добри разделящи характеристики към каучук и подобни материали.
Лака може да се нананя на флексо печат /pre-print и post-print/, както и чрез валцова система.
При непромазани материали препоръчваме нанасяне на Terrawet-F Primer G11/135, за да се постигне затворена повърхност. Така функционалността на TERRAFLEX-F Speziallack G11/189 Releasе е сигурна и при непромазани субстрати.

Продуктите на фирмата Terra Lacke се предлагат в България от Друк Партнерс ЕООД

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.