Латексов принтер RICOH PRO L4160

2815
Латексов принтер RICOH PRO L4160

Микро АСУ представя на Вашето внимание новия икономичен и надежден латексов принтер RICOH Pro L4160.

 

Машината е разработена върху шаси на Мimaki – производител доказал се на пазара за широкоформатни принтери и дългогодишен партньор на RICOH. Инженерите на RICOH са запазили и/или подобрили всички основни параметри на това шаси.

Мастилата и главите са изцяло разработка на производителя и са оптимизирани за съвместна работа. Ако след употреба над една година се появят перманентно запушени дюзи на главите, Pro L4160 има вградена функция за заместването им по електронен път. Главите RICOH Gen5 са второ поколение, позволяващи висока скорост на печат с много високо качество и варираща капка от 4 до 16pl.

Нормалните работни температури на машината при печат на фолио са сравними с тези при солвентните принтери, а именно 45°С при подаване на медията, 40°С при печат и 50°С при сушене, което я прави ниско енергийна и безопасна за работа.

Също така, ниските работни температури позволяват печат върху много широка гама от медии. При сушене на мастилото не се излъчват никакви вредни емисии, като след сваляне от машината отпечатаната медия е готова за довършителни работи (ламиниране, рязане и т. н.), за разлика от солвентните принтери, където е необходимо медията да съхне продължително време след печат. Готовата отпечатана визия е с добра устойчивост на надраскване.

Обслужването на Pro L4160 включва стандартните и за солвентния принтер дейности, като почистване на капинг-станцията, вайпъра и около главите.

С функцията за самопочистване имате възможност да се наслаждавате пълноценно на почивката си, тъй като дори и след седмица в която машината не е печатала, при включването ѝ няма запушени дюзи и можете да започнете работа веднага.

В стандартната цена на принтера са включени:

  • Възможност за избор на цветна конфигурация без промяна в ценатa: CMYK, CMYK+Orange+Green или CMYK+Orange+Green+2хWhite
  • Пълен комплект мастила в касети по 600мл. от цвят и 220мл. бяло (ако е избрана тази конфигурация)
  • RIP софтуер Rasterlink и възможност за закупуване на ColorGate с отключени всички функции
  • Auto Take-Up System – автоматична система за навиване на отпечатаната медия
  • Инсталация на софтуера, обучение за работа и поддръжка на машината

Принтерът има изключително ниска себестойност на печат – 2,00 лв/м2 без ДДС за мастило, при 100% запълване.

Лесен за работа и поддръжка, RICOH Pro L4160 е добра инвестиция за рекламни агенции и печатници.

Виж клипчето

Микро Асу

Профил на Микро Асу в каталога polygraphy.info

За контакти: 0885 979 009 / 0886 060 256
За технически въпроси: 0882 839 247
Информация за текущи промоции на машини налични на склад

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.