Лондонската печатница Diamond Print излиза на нови пазари с две машини за концево шиене Ventura MC

1548
Лондонската печатница Diamond Print излиза на нови пазари с две машини за концево шиене Ventura MC

Машините от Muller Martini са оборудвани с опцията Tween, която позволява производство на коли с различни размери и позиции.

коли с различни размери и позиция

 

Diamond Print Services Ltd.  ще поръчат две машини за шиене на книги Müller Martini Ventura MC с опция, която позволява шиене на коли с различни формати. Това е първата компания във Великобритания, която инвестира в подобно оборудване. Оперативният директор Nick Dingwall е убеден „че тази възможност в шиенето с конци ще отвори нови пазари за нас“.

Най-голямата компания за подвързване на книги във Великобритания, Diamond Print Services, е основана през 1990. Нейната дейност е изцяло фокусирана върху книговезането. Тя е партньор на голям брой печатници и произвежда книги с меки и твърди корици в тиражи от 50 до един милион броя. Характерните черти на този семеен бизнес са голяма гъвкавост в удовлетворяването на потребностите на клиентите в кратки срокове и специализирани книги с най-високо качество.

Революция в концевото шиене

За да увеличи производствения си капацитет, както и гъвкавостта и качеството, Diamond Print ще инвестира през тази пролет в две нови машини за концево шиене Ventura MC, за да замени двете си машини InventaPlus. Това значи, че Diamond Print Services, които използват и линия за производство на книги Diamant, както и система за шиене с тел Prima от Müller Martini, ще са единствената компания за книговезане във Великобритания, която може да шие и по-малки коли в книжното тяло. Müller Martini направи революция в шиенето с конци с Ventura MC – първата машини за концево шиене на книги, която може да скрепява продукти, които включват коли с различни размери и местоположение.

Nick Dingwall е убеден, че „тази възможност в шиенето с конци ще отвори пред нас нови пазари, тъй като дизайнерите и компаниите за печат винаги търсят уникални нишови продукти.“ Освен от тази възможност, Dingwall е впечатлен от серво технологията на Ventura MC, която позволява моторизирана настройка за размерите на книгите, с изключение на системите за събиране на готовата продукция. Това намалява времето за подготовка и увеличава точността на настройките. „Технологията на MC е бъдещето за нас, книговезците,“ подчерта оперативният директор. „То ни позволява да шием дори плътни хартии и широка гама размери съобразно най-високите стандарти за качество.“

Източник: пресиформация на Müller Martini
Превод: Мартин Новев
 
 
 

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.