Магнитно мастило от Kao Collins

1298
Магнитно мастило от Kao Collins

Kao Collins представиха патентовано магнитно мастило, за разпознаване на символи (MICR). Мастилото е на водна осново и използва наночастици от метален оксид. То е предназначено за термалните инкджет глави на Kyocera и HP и може да бъде адаптирано за работа с други технологии.

 Магнитно мастило

 

MICR продукта Kao Collins предлага увеличена стабилност и време за съхранение, благодарение на специалната си формула. Частиците метални оксиди са стабилизирани в базовата химия чрез обработка на повърхността. Това позволява създаване на силна химична връзка и по-добро свързване и увеличена устойчивост спрямо други подобни мастила.

MICR технологията се използва най-вече от финансови институции. В САЩ това е задължително изискване за потвърждаване на автентичността на документите. Машините с кодове, отпечатани с магнитно мастило, преминават през четци, които разпознават информацията, кодиран с MICR.

Todd Tritcak, химик на Kao Collins chemist, каза, „Един от проблемите с тези мастила е, че частиците се отлагат с течение на времето. Нашата химия предлага по-висока стабилност от тази на конкурентите.”

Стабилността на мастилото е критична за процеса на проверка. Ако магнитното мастило, използвано за печат не може да бъде разчетено или се чете погрешно, това води до забавяне на процеса на проверка и генериране на разходи за компанията.

Kao Collins могат да персонализират MICR мастилото си с до 40% ниво на магнитното съдържание, което осигурява по-добро разчитане. Освен това, продуктът е по-малко абразивен за печатащите глави и пести време като увеличава времето им на готовност и живота им спрямо конкурентни продукти.

Приложенията на MICR мастило надхвърлят финансовите документи. За компании, които целят да защитят автентичността на документите си, MICR мастилата предлагат ефективен начин за потвърждение чрез кодиране.

Източник: kaocollins.com
Текста написа: Мартин Новев  

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.