Маркиращия принтер Domino A520i може да печата в екстремални условия

3261
Маркиращия принтер Domino A520i може да печата в екстремални условия

Cambridge Design Partnership са работили заедно с фирмата производител на индустриалните мастиленострийните принтери за маркиране Domino, по създаването на нов корпус за работа в екстремални условия.

маркиращ принтер домино 

 

Както отбелязва Мат Брейди, старши машинен инженер в Cambridge Design Partnership, разработката е била насочена към създаване на нов корпус от неръждаема стомана, който е предназначен за пълна защита на маркиращите мастиленоструйните принтери Domino серия A520i, от вода, прах и други замърсявания в производствена среда. Проектантите в Кембридж са разработили нова система за непрекъснато подаване на мастилата с въздушно охлаждане. Така се гарантира, че системата за подаване на мастилата и електрониката на принтера ще могат да работят във всякакви производствени условия.

Новата система за подаване на мастилата дава възможност да се работи без външно охлаждане, което пък позволява корпусът да бъде проектиран съгласно всички изисквания по отношение на херметизацията IP66 и да отговоря на стандарта FCC Class B.

 

За първи път принтерът A520i, бе показан на изложението InterPack 2014. Както е отбелязал Къртис Бън, мениджър на проекта от страна на Domino: „A520i предизвика голям интерес сред нашите клиенти, защото съвместно с Cambridge Design Partnership създадохме продукт, който може в пълна степен да удолетвори техните нужди.“ 

 

маркиращ принтер домино

По материали на: www.cambridge-design.co.uk
Написа инж. Васил Станев

Име: инж. Васил Станев

Професионален опит: Инженер- технолог полиграфическо производство, т.е. полиграфист от старата школа, завършил полиграфия в СССР, Украински полиграфически институт 1983 година. Създал е основните учебни програми по полиграфия в средното образование. Съавтор на Държавния образователен стандарт по полиграфия в средното образование. Инж. Васил Станев преподава дълги години в Добрич, където и изучава два випуска по полиграфия

Настоящи занимания: Преподавател в Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография в София. Той допринесе най-много за онлайн речника в Printguide.info, който обогати с над 400 думи. Инж. Станев е наш автор и консултант по всички въпроси, свързани с офсетовия печат и довършителната обработка.

В свободното си време: Превежда руска поезия и сърфира в социалните мрежи.