Мастилата Sun Chemical SunPak FSP поставят нов стандарт в екологичното опаковане на храна

333
Мастилата Sun Chemical SunPak FSP поставят нов стандарт в екологичното опаковане на храна

Серията офсетови мастила за хранителни опаковки, базирани на годни за рециклиране органични материали SunPak FSP на Sun Chemical постигнаха нови стандарти в опазването на околната среда.

Sun Chemical SunPak FSP

 

Серията мастила е изключително популярна и отбеляза двуцифрен ръст на продажбите в цяла Европа само година след първоначалното си представяне. Тя съответства изцяло на всички съществуващи изисквания за опаковане на храна по целия свят. В допълнение, мастилата са тествани независимо за потвърждаване на екологичността им.

Анализът на SunPak FSP е извършен от Beta Analytic, водеща в света компания във въглеродния анализ, основана през 1979, в лабораторията ѝ във Флорида, САЩ. Tam Beta Analytic са измерили отношението на радиоактивните изотопи на въглерода в мастилата спрямо модерния стандарт SRM 4990C на Националния институт по стандарти и технологии. Резултатите са акредитирани с ISO/IEC 17025:2005. Това е най-високото възможно ниво на качество, което може да бъде потвърдено от лаборатория по стандартизация.

Лабораторията е отчела процентът въглеводороди, които са на „на биологична основа“, т. е. с растителен произход, а не от „синтетичен“ източник (базирани на петролни деривати). Резултатите са, че средно 77% от въглеводородите в мастилата са с биологичен произход, а 23% са базирани на фосилни горива.

Източник: Пресинформация на Sun Chemical
Текста написа: Мартин Новев  

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.