Мастило за термофомоване от Fujifilm

1413
Мастило за термофомоване от Fujifilm

Fujifilm представи Uvijet KV, нови мастила за термоформоване с UV сушене за мастиленоструйни дигитални машини.

Uvijet KV

 

Новите CMYK мастила са специално проектирани за използване с плоскопечатащи дигитални машини Acuity Advance Select и Acuity Advance Select HS. Заради разширяващия се пазар за традиционен широкоформатен печат, Fujifilm разработи решения,  които могат да се използват за различни леки промишлени приложения.

Uvijet KV е разработен за печатници, занимаващи се с термоформоване, използващи ситопечатна технология, които искат да печатат по-къси тиражи.
 
Гъвкавостта и възможността за загряване и охлаждане без напукване или лющене на новото мастило надминава тези на конкурентните мастила за дигитален печат с UV сушене. Мастилото се прилага на плоски пластмасови листови материали, които след това се поставят във форма, която се загрява, така че мастилото заема формата на калъпа преди да се охлади. Според производителя, мастилото има коефициент на разтягане от 300% – 400% при нагряване.
 
Термоформоването става все по-популярен метод за индустриални приложения, при който се използват разнообразни пластмасови материали. Типичните материали, които могат да бъдат отпечатани с тези мастила включват лесните за термоформоване полистирен и PETG. Мастилото разкрива нови бизнес възможности за перспективите за клиентите на Fujifilm.

В момента, Uvijet KV се предлага на пазара в опаковки от два литра.

Източник: www.fujifilm.eu
Преведе: Мария Шабанска

Интернет портал за печатни технологии.