Машина за заобляне на ъгли на книги от италианската компания SCS Automaberg

1895
Машина за заобляне на ъгли на книги от италианската компания SCS Automaberg

Италианската компания SCS Automaberg, специализирана в производството на довършително оборудване за производство на книги, обяви началото на серийни доставки на нова машина за закръгляване на ъгли.

Машина за заобляне на ъгли на книги

 

Машината предлага простота на операциите и редуциране на необходимото пространство. Тя логически допълва гамата от машини за закръгление, предлагани от компанията, като се явява опростена версия не предходните модели.

 

Машина за заобляне на ъгли на книги

Кориците се подават ръчно, а правилното местоположение се гарантира посредством два сензора. Преди операцията по закръгляване, нагревателен елемент омекотява лепилото в ъглите на корицата, така че да се подобри крайният резултат. Температурата и продължителността на налягане могат да се регулират автоматично. Целият процес по закръгление отнема между 2 и 3 секунди без предварителна подготовка.

Машината е идеално решение за малки и средни издателства или книговезки цехове, фокусирани върху малки по тираж издания – не само книги и албуми с твърди корици, но и различни видове папки, лицензи, сертификати, разрешителни и други подобни.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.scsautomaberg.com

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/