Машина за печат на етикети от Screen

2875

Компанията пусна официално в продажба новата мастиленоструйната UV-машина за печат на етикети Truepress Jet L350UV.

Truepress Jet L350UV

Screen съобщиха, че високата резолюция на печат на новата машина е достатъчно за реализирането на етикети с защитни елементи. Според екипа на Screen, печата на етикети постоянно се развива и за периода 2012-2016 сегмента се очаква да отбележи ръст от 27%. Това ще доведе до неизбежно увеличение на нелегалния печат и производство. Точно по тази причина ще се увеличи и интересът към защитните технологии.

Truepress Jet L350UV за първи път беше представен през май 2012 на международното изложение Drupa. От тогава, почти година и половина, компанията е направила редица подобрения на модела. Към тях се включват: специална технология за контрол на печатните глави, нови мастила с разширен цветови обхват и обновена технология за определяне на цвета.

Seal Vector

Машината печата със скорост 50м в минута. От Screen коментираха, че процесът на подобряване на Truepress Jet L350UV все още не е завършил и през 2014г се очаква да излезе модел с повече възможности, и допълнителни модули. В началото на следващата година на пазара ще си появи и модификация, позволяваща печат на специални кодове Seal Vector, разработени от Advanced Track & Trace като защитен елемент.

В Европа машината вече е достъпна за потребители, като цената и е 585 000 евро.

Източник: www.screenusa.com

Интернет портал за печатни технологии.